Μπούτια κοτόπουλου με δροσερή μακαρονοσαλάτα έφτιαξε ο Σταύρος Βαρθαλίτης το πρωί της Πέμπτης στην εκπομπή breakfast@star.

Κοτόπουλο μπούτι με πατάτες στον φούρνο!

O σεφ μπήκε στην κουζίνα και έδειξε στους τηλεθεατές βήμα-βήμα τη διαδικασία.

Συνταγή για κλέφτικο κοτόπουλο με ρύζι λαχανικών

Υλικά για μπούτια κοτόπουλο

· 12 μπούτια κοτόπουλο με το κόκαλο
· 1 σκελίδα σκόρδο
· 2 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
· 2 κ.γ. σκόνη μουστάρδας
· 60 γρ. ελαιόλαδο
· Αλάτι
· Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Υλικά για μακαρονοσαλάτα

· 500 γρ. μακαρόνια πένες
· 100 γρ. μαγιονέζα
· 2 φρέσκο κρεμμύδι
· 1 πιπεριά κόκκινη Φλωρίνης μέτρια
· 50 γρ. ελιές σε φέτες χωρίς κουκούτσι
· 1 λεμόνι (χυμό και ξύσμα)
· ½ μάτσο φρέσκο μαϊντανό
· Αλάτι
· Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση για μπούτια κοτόπουλο

· Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα στους 180ο C.
· Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο, την πάπρικα, το σκόρδο ψιλοκομμένο, την σκόνη μουστάρδας, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
· Ρίχνουμε το κοτόπουλο και ανακατεύουμε μέχρι η μαρινάδα να αγκαλιάσει τα μπούτια.
· Απλώνουμε σε ένα ταψί (33Χ23) ένα αντικολλιτικό χαρτί στη βάση του.
· Προσθέτουμε τα μπούτια στο ταψί, τα απλώνουμε με ίσες αποστάσεις.
Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου για 30΄ .
· Αφήνουμε στον φούρνο με μισάνοιχτη την πόρτα.
Εκτέλεση για την μακαρονοσαλάτα
· Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε νερό, μέχρι λίγο πιο πάνω από τη μέση, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
· Μόλις αρχίζει το νερό να κοχλάζει, προσθέτουμε τα ζυμαρικά και βράζουμε για 2 λεπτά λιγότερο από τον προτεινόμενο χρόνο μαγειρέματος της συσκευασίας.
· Προσθέτουμε σε ένα μπολ το φρέσκο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες, την πιπεριά ψιλοκομμένη, την μαγιονέζα, τον χυμό λεμόνι, το ξύσμα λεμόνι, τι ελιές, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα να ομογενοποιηθεί.
· Προσθέτουμε τις πέννες, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε την μακαρονοσαλάτα.
Εκτέλεση για το σερβίρισμα
· Σε ένα ρηχό πιάτο σερβίρουμε τα μπούτια κοτόπουλο, την μακαρονοσαλάτα σε ένα βαθύ μπολ και απολαμβάνουμε.

Δείτε το breakfast@star