Δεν είναι από τις κασσικές συνταγές. Μία διαφορετική σάλτσα από τις κλασικές που συνήθως φτιάχνουμε για τις μακαρονάδες μας, ετοίμασε ο Σταύρος Βαρθαλίτης στην εκπομπή breakfast@star.

Χονδρά μακαρόνια με κοκκινιστό κοτόπουλο και ξινομυζήθρα

Ο σεφ έδωσε όχι μόνο μία ενδιαφέρουσα συνταγή αλλά και οικονομική. 

Πεντανόστιμα λαζάνια με κιμά και ανθότυρο

Ο Σταύρος ετοίμασε λιγκουίνι με κρεμώδη σάλτσα μανιταριών και έδειξε βήμα-βήμα τη διαδικασία. 

Σκιουφιχτά με σάλτσα ντομάτας και μυζήθρα - Όνειρο!

Υλικά

● 250 γρ. Ζυμαρικά λιγκουίνι
● 250 γρ. Μανιτάρια λευκά
● 5 κ.σ. Ελαιόλαδο
● 1 Ξερό κρεμμύδι άσπρο, μεσαίο
● 4 Σκελίδες σκόρδο
● 100 γρ. Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά (φυτικής προέλευσης)
● 1 κ.γ. Worcestershire sauce
● 180 γρ. Ζωμό λαχανικών
● 4 κλωνάρια Φρέσκο θυμάρι
● 1/4 ματσάκι Φρέσκο σχοινόπρασο
● 60 γρ. Παρμεζάνα τριμμένη
● Αλάτι
● Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση της Συνταγής

● Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε νερό κατά τα 2/3, ρίχνουμε αλάτι και τη βάζουμε με μισόκλειστο το καπάκι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να κοχλάσει το νερό.
● Ρίχνουμε μέσα τα ζυμαρικά, ανακατεύουμε και βράζουμε σύμφωνα με τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία του προϊόντος, για βράσιμο αλ ντέντε.
● Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα αφήνουμε για λίγο στην άκρη.
● Καθαρίζουμε εξωτερικά τα μανιτάρια με καθαρό απορροφητικό χαρτί και τα κόβουμε μαζί με τα μπαστουνάκια τους σε μέτριες φέτες.
● Ζεσταίνουμε σε τηγάνι με πλατιά βάση το μισό ελαιόλαδο μέχρι να ζεσταθεί, ρίχνουμε μέσα τα μανιτάρια, ανακατεύουμε και σοτάρουμε μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα, για 5 λεπτά.
Μεταφέρουμε τα μανιτάρια σε καθαρό σκεύος, προσθέτουμε στο τηγάνι το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.
● Προσθέτουμε στο τηγάνι ψιλοκομμένο το κρεμμύδι και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει, για 4 λεπτά.
● Προσθέτουμε στο τηγάνι ψιλοκομμένο το σκόρδο, ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και σοτάρουμε για 1 λεπτό.
● Προσθέτουμε τη Worcestershire sauce, ανακατεύουμε και τσιγαρίζουμε για 1 λεπτό.
● Ρίχνουμε τον ζωμό λαχανικών, το θυμάρι ψιλοκομμένο, τα μανιτάρια, πιπέρι, ανακατεύουμε και βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσουν τα υγρά, για 4 λεπτά.
● Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρει μια βράση, ώστε να δέσει η σάλτσα, για 5 λεπτά.
● Σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε την τριμμένη παρμεζάνα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
● Μεταφέρουμε τα ζυμαρικά μέσα στο τηγάνι και ανακατεύουμε με μια τσιμπίδα.
● Σερβίρουμε με λίγο φρέσκο σχοινόπρασο από πάνω.

Δείτε το breakfast@star