Αν έχεις βαρεθεί να τρως συνέχεια τις κλασικές μακαρονάδες δοκίμασε να φτιάξεις την πρωτότυπη συνταγή που έδωσε ο Σταύρος Βαρθαλίτης στην εκπομπή Breakfast@star.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΣΤΟ STAR.GR

Φτιάξτε λιγκουίνι με κρεμώδη σάλτσα μανιταριών ξοδεύοντας ελάχιστα χρήματα

Ο σεφ έφτιαξε Fusilli με κρέμα ψητής πιπεριάς Φλωρίνης και κατίκι και έδωσε στους τηλεθεατές τη διαδικασία.

Πώς να φτιάξεις την πιο νόστιμη καρμπονάρα

Υλικά για τα ζυμαρικά

· 500 γρ. Fusilli
· 80 γρ. ελαιόλαδο
· 3 πιπεριές Φλωρίνης
· 2 σκελίδες σκόρδο
· 1 μέτριο κρεμμύδι
· 1 τομάτα ώριμη
· 1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
· ½ κ.γ. πάπρικα καπνιστή
· 8 φύλλα φρέσκο βασιλικό
· 50 γρ. κουκουνάρι
· 200 γρ. κατίκι 
· Αλάτι
· Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση για τα ζυμαρικά

· Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε νερό, μέχρι λίγο πιο πάνω από τη μέση, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
· Μόλις αρχίζει το νερό να κοχλάζει, προσθέτουμε τα ζυμαρικά και βράζουμε για 1-2 λεπτά λιγότερο από τον προτεινόμενο χρόνο μαγειρέματος της συσκευασίας και στο τέλος πριν σουρώσουμε, κρατάμε 1-2 κούπες από το νερό για αργότερα.
· Σε ένα μέτριο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Βάζουμε ψιλοκομμένο το κρεμμύδι, τη πιπεριά Φλωρίνης, τις σκελίδες σκόρδου, τη ζάχαρη, τη πάπρικα, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε και σοτάρουμε για 4 λεπτά.
· Κόβουμε τη ντομάτα σε κύβους και τη προσθέτουμε στο τηγάνι μας. Σιγοβράζουμε για 6-8’.
· Αδειάζουμε όλο το μείγμα από το τηγάνι μας στο κάδο του μπλέντερ, προσθέτουμε 6 φύλλα βασιλικού και χτυπάμε μέχρι να έχουμε μία λεία και σχετικά σφιχτή κρέμα πιπεριάς Φλωρίνης.
· Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι προσθέτουμε το κουκουνάρι χωρίς καθόλου ελαιόλαδο και το καβουρδίζουμε σε μέτρια φωτιά για 1-2’.
· Προσθέτουμε στο τηγάνι με το κουκουνάρι όλη τη κρέμα πιπεριάς που ετοιμάσαμε, το κατίκι Δομοκού και λίγο από το νερό που βράσαμε τα ζυμαρικά μας νωρίτερα αν χρειάζεται και ανακατεύουμε με ένα σύρμα πολύ καλά να ομογεννοποιηθεί.
· Τέλος ρίχνουμε και τα ζυμαρικά μας μέσα και ανακατεύουμε πολύ καλά, για να πάει παντού η κρέμα μας.
Εκτέλεση για το σερβίρισμα
· Σερβίρουμε ζεστά τα ζυμαρικά μας σε πιατέλα, με ψιλοκομμένο βασιλικό, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και κατίκι Δομοκού.

Δείτε το breakfast@star