Το καλοκαίρι είναι προ των πυλών και είναι ευκαιρία να φτιάξετε τις αγαπημένες σας σαλάτες για την παραλία.

 

Αν έχετε βαρεθεί να επιλέγετε συνέχεια τις ίδιες σαλάτες, εμείς μαζέψαμε κάποιες συνταγές και σας τις παρουσιάζουμε.

Καλοκαιρινή μακαρονοσαλάτα από την Καλλιόπη Μπεζαντέ

Υλικά

•    1 κιλό βίδες μακαρονάκι
•    2 κόκκινες γλυκές πιπεριές
•    2/4 γραβιέρα τριμμένη
•    0.5 κιλό ντοματίνια
•    6 φυλλαράκια βασιλικού
•    1/2 ματσάκι άνηθο
•    3 κρεμμυδάκια φρέσκα
•    Αλάτι
•    Πιπέρι
Για το ντιπ:
•    1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
•    2 κ.σ. μαγιονέζα
•    1 κ.σ. μέλι
•    3 κ.σ. ξύδι απλό

Εκτέλεση

•    Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τις βίδες για περίπου 10' . Σε ένα μπολ προσθέτουμε ψιλοκομμένα τα λαχανικά και τα μυρωδικά δηλαδή τον άνηθο, τα κρεμμυδάκια, τις πιπεριές, τα ντοματίνια κομμένα στα 4 , τον βασιλικό και τέλος την γραβιέρα.
•    Σουρώνουμε καλά τις βίδες και τις ραντίζουμε με ελαιόλαδο ρίχνοντας τες και αυτές μέσα στο μπολ με τα λαχανικά μας .
•    Τέλος σε ένα μπολάκι προσθέτουμε όλα τα υλικά για το ντιπ, περιχύνουμε την μακαρονοσαλάτα και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μαζί.

 
Σαλάτα με σταφύλι και ψητό μανούρι

Υλικά
Baby σπανάκι
Baby ρόκα
Αντίβ
200γρ. λευκά σταφύλια
1 ματσάκι δυόσμο
100γρ. ζάχαρη
100γρ. ξίδι
10-15 κάσιους
1 φέτα Μανούρι
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση της Συνταγής 

Μπλανσάρουμε τα σταφύλια σε ένα κατσαρολάκι και τα παγώνουμε σε κρύο νερό. Κρατάμε μερικά σταφύλια για το γαρνίρισμα και αφαιρούμε από τα υπόλοιπα την φλούδα. Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε τη ζάχαρη και το ξίδι και ετοιμάζουμε μια ουδέτερη καραμέλα. Παράλληλα, σε ένα τηγάνι καβουρδίζουμε τα κάσιους. Σε ένα δοχείο προσθέτουμε τα σταφύλια, την καραμέλα και 5 φύλλα δυόσμου. Χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ και δένουμε με ελαιόλαδο. Σε ένα σχαροτήγανο ψήνουμε το μανούρι. Μαρινάρουμε τη σαλάτα με τη βινεγκρέτ, προσθέτουμε φύλλα δυόσμου και το σταφύλι που είχαμε κρατήσει. Σερβίρουμε.