Μία διαφορετική συνταγή για μακαρονάδα έδωσε ο Σταύρος Βαρθαλίτης στους τηλεθεατές της εκπομπής breakfast@star.
Ο σεφ ετοίμασε ριγκατόνι με κοτόπουλο και πολύχρωμες πιπεριές και έδειξε στους τηλεθεατές πώς να το φτιάξουν.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΣΤΟ STAR.GR
Υλικά της Συνταγής
500 γρ. ριγκατόνι, 500 γρ. κοτόπουλο στήθος ή μπούτι χωρίς το κόκαλο, 1/2 ξερό κρεμμύδι, 1 σκελίδα σκόρδο, 1 πιπεριά πορτοκαλί, 1 πιπεριά κίτρινη, 2 Πιπεριές φλωρίνης, 1 κ.σ. Πάστα ντομάτας 400 γρ. Ντομάτα κονκασέ 3 κ.σ. Ελαιόλαδο 60 γρ. Κόκκινο κρασί 250 γρ. νερό ή ζωμό λαχανικών, 400 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη, 2 Κλωνάρια φρέσκο θυμάρι, 1 κ.γλ. πάπρικα καπνιστή, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, 10 φύλλα φρέσκο βασιλικό για το σερβίρισμα.
Εκτέλεση της Συνταγής
Σε μία κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει, προσθέτουμε αλάτι και βράζουμε τα ζυμαρικά για 1-2 λεπτά λιγότερο από τον προτεινόμενο χρόνο μαγειρέματος της συσκευασίας. • Σουρώνουμε τα ζυμαρικά. • Κόβουμε το κοτόπουλο σε μπουκιές. • Πλένουμε και καθαρίζουμε τα λαχανικά, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και κόβουμε σε λωρίδες τις πιπεριές. • Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο για 2 λεπτά, σε μέτρια φωτιά. • Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα λαχανικά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3 λεπτά. • Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, ανακατεύουμε σοτάρουμε για 1 λεπτό. • Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε την ντομάτα κονκασέ και τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τη μοτσαρέλα και αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά, σε μέτρια φωτιά. • Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τα μυρωδικά ψιλοκομμένα. • Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα ζυμαρικά και τα 2/3 από την τριμμένη μοτσαρέλα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. • Σε ένα πυρέξ 25x35 εκ. μεταφέτουμε το κοτόπουλο με τα ζυμαρικά και απλώνουμε ομοιόμορφα. • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στον αέρα, για 20 λεπτά στη μεσαία σχάρα. • Τα τελευταία 10 λεπτά του ψησίματος πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη μοτσαρέλα. • Σερβίρουμε με φρέσκα φύλλα βασιλικού.