Αν σας αρέσουν οι πίτες αλλά βαριέστε να ανοίγετε φύλλο με τον πλάστη, δοκιμάστε να ετοιμάσετε τη σπανακόπιτα χωρίς φύλλο που έφτιαξε ο Σταύρος Βαρθαλίτης στην εκπομπή breakfast@star. 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΣΤΟ STAR.GR

Υλικά της Συνταγής 

3 Φρέσκα κρεμμύδια 2 Πράσα 2 κ.σ. ανηθο 1 κ.σ. μαϊντανό 500 γρ. σπανάκι 150 γρ. γιαούρτι 4 Αυγά 100 γρ. γάλα φρέσκο 3,5% λιπαρά 300 γρ. Φέτα σκληρή 50 γρ. ελαιόλαδο 280 γρ. Αλεύρι γ.ο.χ. Αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι 1 Αυγό 20 γρ. ελαιόλαδο 1 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.

Εκτέλεση της Συνταγής

• Πλένουμε το σπανάκι και χοντροκόβουμε με τα χέρια μας.

• Σε ένα μπολ προσθέτουμε το σπανάκι και αλάτι και πιέζουμε με τα χέρια μέχρι να μαραθεί.

• Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, τα πράσα και όλα τα μυρωδικά. 1 26/5/23, 3:43 μ.μ. Σπανακόπιτα χωρίς φύλλο https://stavros-varthalitis.gr/recipes/σπανακόπιτα-χωρίς-φύλλο/?print=1 2/2

• Αφαιρούμε από το μπολ με το σπανάκι τα υγρά και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά και μυρωδικά.

• Προσθέτουμε τα αυγά, το γάλα, το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, τη φέτα και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.

• Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε τη σπανακόπιτα.

• Με ένα πινέλο αλείφουμε με ελαιόλαδο ένα ταψί 20x30 εκ. .

• Μεταφέρουμε στο ταψί τη σπανακόπιτα.

• Σε ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά για την επάλειψη και αναμειγνύουμε.

• Με ένα πινέλο αλείφουμε με το μείγμα τη σπανακόπιτα.

• Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C, στον αέρα, για 45 λεπτά.

Δείτε το breakfast@star