Αν σας αρέσουν οι πίτες αλλά βαριέστε να ανοίγετε φύλλο με τον πλάστη, δοκιμάστε να ετοιμάσετε τη σπανακόπιτα χωρίς φύλλο που έφτιαξε ο Σταύρος Βαρθαλίτης στην εκπομπή breakfast@star.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΣΤΟ STAR.GR
Υλικά της Συνταγής
3 Φρέσκα κρεμμύδια 2 Πράσα 2 κ.σ. ανηθο 1 κ.σ. μαϊντανό 500 γρ. σπανάκι 150 γρ. γιαούρτι 4 Αυγά 100 γρ. γάλα φρέσκο 3,5% λιπαρά 300 γρ. Φέτα σκληρή 50 γρ. ελαιόλαδο 280 γρ. Αλεύρι γ.ο.χ. Αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι 1 Αυγό 20 γρ. ελαιόλαδο 1 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.
Εκτέλεση της Συνταγής
• Πλένουμε το σπανάκι και χοντροκόβουμε με τα χέρια μας.
• Σε ένα μπολ προσθέτουμε το σπανάκι και αλάτι και πιέζουμε με τα χέρια μέχρι να μαραθεί.
• Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, τα πράσα και όλα τα μυρωδικά. 1 26/5/23, 3:43 μ.μ. Σπανακόπιτα χωρίς φύλλο https://stavros-varthalitis.gr/recipes/σπανακόπιτα-χωρίς-φύλλο/?print=1 2/2
• Αφαιρούμε από το μπολ με το σπανάκι τα υγρά και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά και μυρωδικά.
• Προσθέτουμε τα αυγά, το γάλα, το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, τη φέτα και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
• Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε τη σπανακόπιτα.
• Με ένα πινέλο αλείφουμε με ελαιόλαδο ένα ταψί 20x30 εκ. .
• Μεταφέρουμε στο ταψί τη σπανακόπιτα.
• Σε ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά για την επάλειψη και αναμειγνύουμε.
• Με ένα πινέλο αλείφουμε με το μείγμα τη σπανακόπιτα.
• Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C, στον αέρα, για 45 λεπτά.