Συνταγές: Αν σας αρέσουν οι μακαρονάδες ο Σταύρος Βαρθαλίτης σας έχει άλλη μία ξεχωριστή και ιδιαίτερη συνταγή. 

Ο σεφ μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής Breakfast@star και έφτιαξε μακαρονάδα φούρνου με τόνο και λιαστή τομάτα και έδειξε στους τηλεθεατές του Star τη διαδικασία.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΣΤΟ STAR

Υλικά για μακαρονάδα φούρνου

· 500 γρ. πέννες
· 250 γρ. τόνο σε ελαιόλαδο
· 150 γρ. λιαστή τομάτα
· 40 γρ. ελαιόλαδο
· 1 σκελίδα σκόρδο
· 1 κρεμμύδι λευκό ξερό μικρό
· 2 κ.σ. τοματοπελτέ
· 400 γρ. κονκασέ τομάτας
· 3 κλωνάρια φρέσκο βασιλικό
· 200 γρ τριμμένη μοτσαρέλα
· Αλάτι
· Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση για μακαρονάδα φούρνου

· Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα σους 180ο C.
· Σε μία κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει, προσθέτουμε αλάτι και βράζουμε τα ζυμαρικά για 2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
· Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά σε ένα αντικολλιτικό τηγάνι.
· Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το σκόρδο ψιλοκομμένο, τις λιαστές τομάτες κομμένες σε φέτες, τα ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και σοτάρουμε για 3΄.
· Προσθέτουμε τον τοματοπελτέ και συνεχίζουμε να σοτάρουμε για 2΄.
· Προσθέτουμε την τομάτα κονκασέ, τον τόνο στραγγισμένο και βράζουμε γι 5΄.
· Προσθέτουμε τις πέννες και ανακατεύουμε να απορροφήσουν την σάλτσα.
· Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τον βασιλικό ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε.
· Απλώνουμε την μακαρονάδα σε ένα ταψί φούρνου (33Χ23) ομοιόμορφα και πασπαλίζουμε με την τριμμένη μοτσαρέλα.
Ψήνουμε στην μεσαία θέση του φούρνου για 20΄.
· Αποσύρουμε από τον φούρνο και αφήνουμε για 10΄σε θερμοκρασία δωματίου να κρυώσει.
· Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε.

 

Δείτε το breakfast@star