Αν σας αρέσει η γαριδομακαρονάδα ένα είναι σίγουρο! Θα θέλετε συνέχεια να φτιάχνετε τη  συνταγή που έδειξε στους τηλεθεατές της εκπομπής breakfast@star ο Σταύρος Βαρθαλίτης. 

Ο σεφ που ξέρει να πηγαίνει τη μαγειρική ένα βήμα παρακάτω, ετοίμασε σπαγγέτι με λεμονάτες γαρίδες και κολοκυθάκια.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΣΤΟ STAR.GR

Υλικά για το σπαγγέτι με λεμονάτες γαρίδες και κολοκυθάκια

● 500 γρ. Σπαγγέτι Νο7
● 60 γρ. Ελαιόλαδο
● 1 Ξερό κρεμμύδι λευκό, μικρό
● 400 γρ. Γαρίδες (20-40) καθαρισμένες και αποφλοιωμένες
● 2 Κολοκυθάκια μέτρια
● 1 Σκελίδα σκόρδο
● 2 Λεμόνια (χυμό και ξύσμα)
● 2 κ.γ. Πάπρικα καπνιστή
● 1 κ.γ. Μπούκοβο
● 2 Κρεμμύδια φρέσκα
● 80 γρ. Βούτυρο
● 50 γρ. Παρμεζάνα τριμμένη
● Αλάτι
● Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τις λεμονάτες γαρίδες με κολοκυθάκια με μακαρόνια

● Τοποθετούμε μια κατσαρόλα με νερό, μέχρι λίγο πιο πάνω από τη μέση, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
● Μόλις αρχίζει το νερό να κοχλάζει, προσθέτουμε τα ζυμαρικά, βράζουμε για 2 λεπτά λιγότερο από τον προτεινόμενο χρόνο μαγειρέματος της συσκευασίας, κρατάμε το 1/4 της κούπας από το νερό που τα βράσαμε και το αφήνουμε στην άκρη.
● Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
● Προσθέτουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι ψιλοκομμένα, τα κολοκυθάκια κομμένα κατά μήκος, σε φέτες του 0,5 εκ., τα ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και σοτάρουμε για 3 λεπτά, να μαλακώσουν.
● Προσθέτουμε τις γαρίδες κομμένες κατά μήκος και σοτάρουμε για 1 λεπτό.
● Σβήνουμε με τον χυμό λεμόνι και αφήνουμε να βράσει 1 λεπτό.
● Προσθέτουμε το μπούκοβο, την πάπρικα, το ξύσμα λεμονιού, το νερό από τα μακαρόνια και αφήνουμε να βράσει 2 λεπτά.
● Προσθέτουμε τα μακαρόνια και τα ανακατεύουμε με μια τσιμπίδα για 2 λεπτά να ζεσταθούν.
● Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο κομμένο σε μικρούς κύβους, την παρμεζάνα και ανακατεύουμε με την τσιμπίδα για 2 λεπτά.
● Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε με την τσιμπίδα.
● Σερβίρουμε.

Δείτε το breakfast@star