Το καλοκαίρι έφτασε και αν θέλετε να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό από παγωτό και από γλυκά ψυγείου δοκιμάστε να φτιάξετε τη δροσερή τάρτα που έφτιαξε ο Σταύρος Βαρθαλίτης στην εκπομπή breakfast@star.
O σεφ έφτιαξε τάρτα ροδάκινο και έδειξε στους τηλεθεατές τη διαδικασία.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΣΤΟ STAR.GR
Υλικά
● 1 Φύλλο σφολιάτας
● 150 γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική
● 100 γρ. Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
● 40 γρ. Βούτυρο
● 500-550 γρ. Βερίκοκα
● 1 κ.γ. Εκχύλισμα βανίλιας
● 1 Στικ κανέλας
● 1 Αστεροειδή γλυκάνισο
Για το σερβίρισμα
● Ζάχαρη άχνη
● Παγωτό Βανίλια
Εκτέλεση της Συνταγής
● Σε ένα τηγάνι διαμέτρου 28cm τοποθετούμε όλη τη ζάχαρη σε βουναλάκι, για να λιώνει σιγά σιγά.
● Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο.
● Όταν λιώσει η ζάχαρη και έχει γίνει καραμέλα, προσθέτουμε όλο το περιεχόμενο από το κατσαρολάκι, το στικ κανέλας, τον αστεροειδή γλυκάνισο και βράζουμε για 1 λεπτό, σε μέτρια φωτιά.
● Κόβουμε στη μέση τα βερίκοκα, βγάζουμε το κουκούτσι και τα τοποθετούμε με προσοχή πάνω από τη καραμέλα, για περίπου 3-4 λεπτά, σε χαμηλή φωτιά.
● Σε στρογγυλή φόρμα 27cm, με αποσπώμενη βάση, τοποθετούμε στον πάτο λαδόκολλα.
● Γυρίζουμε όλο το περιεχόμενο του τηγανιού μέσα στη φόρμα και τοποθετούμε τα βερίκοκα με την κομμένη πλευρά τους προς τα πάνω.
● Παίρνουμε τη σφολιάτα από το ψυγείο και κόβοντας τις γωνίες προσπαθούμε να την κάνουμε στρογγυλή, για να καλύψει όλα τα βερίκοκα.
● Την τοποθετούμε επάνω από τη γέμιση και με το πίσω μέρος ενός κουταλιού, την σπρώχνουμε στις άκρες, για να αγκαλιάσει τα βερίκοκα προς τα μέσα.
● Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 190°C βαθμούς, για 20-25 λεπτά.
● Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να σταθεί η τάρτα, για 15 λεπτά πριν την αναποδογυρίσουμε σε μία πιατέλα.
● Σερβίρουμε με μπόλικο παγωτό βανίλια και ζάχαρη άχνη από πάνω.