Αν λατρεύετε τις πίτες, αυτή η συνταγή δια χειρός Σταύρου Βαρθαλίτη είναι για σας!
Ο γνωστός chef μπήκε σήμερα Παρασκευή (16/06) στην κουζίνα του Breakfast@Star κι έφτιαξε λαχταριστή στριφτή πίτα γεμισμένη με τυρί, μυρωδικά και φρέσκο κρεμμύδι, χρησιμοποιώντας φύλλο κρούστας.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΣΤΟ STAR.GR
Υλικά για τη στριφτή πίτα
- 7-8 Φύλλα κρούστας
- 700 γρ. Φέτα
- 200 γρ. Γάλα 3,5% λιπαρά φρέσκο, πλήρες
- 2 Αυγά μεγάλα
- 4 κλωνάρια Φρέσκο δυόσμο
- 2 κλωνάρια Φρέσκια ρίγανη
- 1/4 ματσάκι Φρέσκο άνηθο
- 2 Φρέσκα κρεμμύδια
- 2 κλωνάρια Φρέσκο θυμάρι
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 100 γρ. Ελαιόλαδο για άλειμμα
Για τη στριφτή πίτα
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
- Σε ένα μπολ θρυμματίζουμε με τα χέρια μας τη φέτα.
- Προσθέτουμε τα αυγά, το γάλα, ψιλοκομμένα τα φύλλα από τον δυόσμο, τη ρίγανη, το θυμάρι, τον άνηθο και τα φρέσκα κρεμμύδια, αλάτι, πιπέρι. Φοράμε γάντια και ανακατεύουμε με τα χέρια μας να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Λαδώνουμε με το μισό λάδι ένα ταψί στρογγυλό 26 εκ. στη βάση και στα τοιχώματα.
- Απλώνουμε το φύλλο σε ένα πάγκο κοπής με τη μεγάλη πλευρά προς τα εμάς και απλώνουμε με ένα κουτάλι κατά μήκος, 5 κουταλιές από τη γέμιση.
- Τυλίγουμε το φύλλο σαν μπαστούνι και ξεκινάμε από το κέντρο να τυλίγουμε σαν σαλιγκάρι.
- Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία και όπου τελειώνει ένα φύλλο, ξεκινάει το επόμενο.
- Αλείφουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο με ένα πινέλο επάνω από την πίτα.
- Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου, για 40 λεπτά.
- Αποσύρουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου για 20 λεπτά.
- Σερβίρουμε.