Συνταγές: Ένα νόστιμο πιάτο από την Ιταλία έφτιαξε ο Σταύρος Βαρθαλίτης στην εκπομπή breakfast@star.
Ο σεφ μπήκε στην κουζίνα και ετοίμασε παντσανέλλα, με ψητό κοτόπουλο.
Τι είναι η παντσανέλλα;
Πρόκειται για μία ιταλική συνταγή που τα βασικά συστατικά της είναι το μπαγιάτικο ψωμί καρυκευμένο με λάδι, ξύδι και αλάτι. Περιέχει επίσης κρεμμύδι και βασιλικό.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΣΤΟ STAR.GR
Υλικά για την παντσανέλλα
● 4 Φιλέτα στήθος κοτόπουλο
● 3 Ντομάτες μεσαίες
● 1 Σκελίδα σκόρδο
● 2 Πιπεριές πράσινες
● 2 Πιπεριές Φλωρίνης μέτριες
● 2 Κολοκυθάκια μικρά
● 120 γρ. Ελαιόλαδο
● 300 γρ. Ψωμί φρέσκο
● 50 γρ. Ελιές σε ροδέλες
● 1 Αγγούρι ολόκληρο
● 2 κλωνάρια Φρέσκο βασιλικό
● 2 κλωνάρια Φρέσκια ρίγανη
● Αλάτι, Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για την πανζανέλα
● Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα στους 180ο C.
● Φοράμε γάντια, κόβουμε στα πλάγια, κατά μήκος τα φιλέτα στη μέση.
● Σε ένα ταψί φούρνου 33x23 εκ. απλώνουμε το ψωμί κομμένο σε κομμάτια των 3 εκ. και πασπαλίζουμε αλάτι, πιπέρι και 40 γρ. ελαιόλαδο.
● Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου για 7 λεπτά, να χρυσίσει το ψωμί.
● Αποσύρουμε από τον φούρνο το ψωμί και το αφήνουμε στην άκρη, σε θερμοκρασία δωματίου.
● Απλώνουμε στο ίδιο ταψί φούρνου τις ντομάτες και τις πιπεριές κομμένες στα 4, το σκόρδο ψιλοκομμένο, τα κολοκυθάκια κομμένα σε χοντρά κομμάτια, πασπαλίζουμε τα φύλλα της ρίγανης ψιλοκομμένα, τα φύλλα από τον βασιλικό ψιλοκομμένα, αλάτι, πιπέρι, 40 γρ. ελαιόλαδο και ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου, για 10 λεπτά.
● Αποσύρουμε και αφήνουμε στην άκρη, σε θερμοκρασία δωματίου.
Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά σε ένα αντικολλητικό τηγάνι.
● Πασπαλίζουμε αλάτι, πιπέρι στα κομμένα κοτόπουλα και τα σοτάρουμε για 4 λεπτά από κάθε πλευρά.
● Προσθέτουμε σε ένα μεγάλο μπολ το ψωμί, τα ψημένα λαχανικά, τις ελιές, το αγγούρι κομμένο σε φέτες και ανακατεύουμε.
● Σερβίρουμε την χλιαρή σαλάτα μαζί με τα φιλέτα κοτόπουλο στο πλάι.
Κατηγορία:
● Μεσημεριανό, βραδινό