Συνταγές: Μία σούπερ νόστιμη και οικονομική συνταγή έδωσε στους τηλεθεατές της εκπομπής breakfast@star ο Σταύρος Βαρθαλίτης.
O σεφ μπήκε στην κουζίνα, ετοίμασε ριγκατόνι με καλοκαιρινή σάλτσα καπονάτα και έδειξε βήμα-βήμα στους τηλεθεατές τη διαδικασία.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΣΤΟ STAR.GR
Υλικά της Συνταγής
350 γρ. ριγκατόνι ή ανάλογο ζυμαρικό, 1 ξερό κρεμμύδι μεγάλο, 4 Σκελίδες σκόρδο, 250 γρ. μεσογειακά λαχανικά (μελιτζάνες, πιπεριές, κολοκύθια) ,400 γρ. ντομάτες, 1 κ.σ. κάππαρη, 30 γρ. σταφίδες, 1/2 κ.σ. ελαιόλαδο, 60 γρ. παρμεζάνα τριμμένη, αλάτι φρεσκοτριμμένο ,πιπέρι, 4-5 φύλλα φρέσκου βασιλικού για το σερβίρισμα.
Εκτέλεση της Συνταγής
Σε μία κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει, προσθέτουμε αλάτι και βράζουμε τα ριγκατόνι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. • Κρατάμε στην άκρη μισή κουτάλα από το νερό του βρασμού και σουρώνουμε τα ζυμαρικά. • Σε ένα τηγάνι που καίει προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, ψιλοκομμένο, για 8-10 λεπτά. • Προσθέτουμε το σκόρδο, ψιλοκομμένο και σοτάρουμε για 2 λεπτά. • Προσθέτουμε στο τηγάνι τα μεσογειακά λαχανικά και την ντομάτα, κομμένα σε κύβους, την κάππαρη και τις σταφίδες. • Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε, χωρίς να σκεπάσουμε το σκεύος, για 10 λεπτά. • Προσθέτουμε τα ριγκατόνι μαζί με το νερό βρασμού στη σάλτσα καπονάτα και 1 16/6/23, ανακατεύουμε καλά. • Πασπαλίζουμε με παρμεζάνα και πιπέρι και σερβίρουμε με τα φύλλα βασιλικού.