Τώρα που ήρθε το καλοκαίρι όλοι ψάχνουμε να βρούμε συνταγές για παγωτό. 

Ο Σταύρος Βαρθαλίτης για άλλη μία φορά έδωσε στους τηλεθεατές της εκπομπής breakfast@star άλλη μία ξεχωριστή συνταγή.

Ο σεφ έφτιαξε μωσαϊκό με παγωτό καραμέλα και μπισκότα και έδειξε βήμα-βήμα στους τηλεθεατές τη διαδικασία.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΣΤΟ STAR.GR

Υλικά της Συνταγής 

180 γρ. μπισκότα τύπου πτι-μπερ,  200 γρ. Κουβερτούρα 54% κακάο, 100 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά , 100 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου 80 γρ. φιστίκια Αιγίνης

 
Remaining Time-0:00
Fullscreen
Mute

Για το παγωτό καραμέλα

250 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, κρύα 400 γρ. ζαχαρούχο καραμελωμένο γάλα,  400 γρ. γάλα εβαπορέ, 100 γρ. Μπισκότα σοκολάτας γεμιστά.

Για το σερβίρισμα

40 γρ. μπισκότα τύπου πτι-μπερ 100 γρ. μπισκότα σοκολάτας γεμιστά 80 γρ. Κουβερτούρα 54% κακάο.

Για το μωσαϊκό

• Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να ζεσταθεί μέχρι να αρχίσει να αχνίζει, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. • Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε την κουβερτούρα σπασμένη σε κομμάτια και ανακατεύουμε με μία μαρίζ να ομογενοποιηθούν τα υλικά. • Προσθέτουμε τμηματικά στην κατσαρόλα το βούτυρο σε κομμάτια και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να ενσωματωθεί με τα υπόλοιπα υλικά. • Προσθέτουμε τα μπισκότα θρυμματισμένα και τα φιστίκια και ανακατεύουμε με τη μαρίζ. • Σε μία στρογγυλή φόρμα 27 εκ. με αποσπώμενη βάση απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί και καλύπτουμε τα τοιχώματα με μεμβράνη. • Αδειάζουμε στη φόρμα το μείγμα με τη λιωμένη κουβερτούρα και τα μπισκότα και πιέζουμε με την πίσω πλευρά ενός κουταλιού ώστε να απλωθεί ομοιόμορφα. • Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο για 60 λεπτά τουλάχιστον.

Για το παγωτό • Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα μέχρι να έχουμε μία σφιχτή σαντιγί. • Προσθέτουμε τμηματικά το ζαχαρούχο καραμελωμένο γάλα, συνεχίζοντας το χτύπημα για 30 δευτερόλεπτα, σε μέτρια προς χαμηλή ταχύτητα. • Προσθέτουμε στον κάδο το γάλα εβαπορέ και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1 λεπτό, σε μέτρια ταχύτητα. • Μεταφέρουμε την παχύρρευστη κρέμα από τον κάδο του μίξερ σε ένα βαθύ μπολ κατάλληλο για κατάψυξη. • Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και βάζουμε στην κατάψυξη για 60 λεπτά. • Βγάζουμε το μπολ από την κατάψυξη, ανακατεύουμε με μία μαρίζ, καλύπτουμε ξανά με τη μεμβράνη και μεταφέρουμε στην κατάψυξη για 30 λεπτά. • Βγάζουμε το μπολ από την κατάψυξη, μεταφέρουμε το μείγμα στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε με το σύρμα για 2 λεπτά, σε δυνατή ταχύτητα, να αφρατέψει και να πήξει το μείγμα. • Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ, προσθέτουμε θρυμματισμένα με τα χέρια μας τα γεμιστά μπισκότα και ανακατεύουμε με μια μαρίζ. • Βγάζουμε από το ψυγείο τη φόρμα με το μωσαϊκό από το ψυγείο και αδειάζουμε από πάνω το μείγμα με τα μπισκότα από τον κάδο του μίξερ . Καλύπτουμε τη φόρμα με τη μεμβράνη και βάζουμε ξανά στο ψυγείο για 4-5 ώρες τουλάχιστον. Για το σερβίρισμα • Σε ένα μπολ προσθέτουμε την κουβερτούρα για το σερβίρισμα κομμένη σε κομμάτια, καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για 1-1,5 λεπτό στα 850 Watt, να λιώσει. • Βγάζουμε τη φόρμα με το παγωτό από το ψυγείο, αφαιρούμε τη μεμβράνη από τα τοιχώματα και μεταφέρουμε το γλυκό σε δίσκο σερβιρίσματος. • Θρυμματίζουμε με τα χέρια μας τα μπισκότα σε όλη την επιφάνεια πάνω από το παγωτό καραμέλα. • Σερβίρουμε σε κομμάτια με τη λιωμένη κουβερτούρα από πάνω.


Δείτε το Breakfast@star