Σας έχουν πιάσει λιγούρες και ψάχνετε κάτι που θα σας χορτάσει και παράλληλα θα είναι νόστιμο και ελαφρύ;
Ο Σταύρος Βαρθαλίτης σας έχει τη λύση! Ο γνωστός chef μπήκε σήμερα Τρίτη στην κουζίνα του Breakfast@Star κι ετοίμασε εύκολο και τραγανό burrito, συνοδευόμενο από δροσερό ντιπ γιαουρτιού και αβοκάντο.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ
Υλικά:
- 4 Τορτίγιες μεγάλες
- 400 γρ. Κιμάς μοσχαρίσιος
- 1 Πιπεριά Φλωρίνης μεσαία
- 1 Πιπεριά κέρατο πράσινη, μεσαία
- 1/2 Ξερό κρεμμύδι κόκκινο
- 1 Σκελίδα σκόρδο
- 1 κ.σ. Ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. Πελτές ντομάτας
- 200 γρ. Νερό
- 1 κ.γ. Κρεμμύδι σε σκόνη
- 1 1/2 κ.γ. Κύμινο
- 1 1/2 κ.γ. Πάπρικα καπνιστή
- 1/2 κ.γ. Πιπέρι καγιέν
- 2 κλωνάρια Φρέσκια ρίγανη
- 1/6 ματσάκι Φρέσκο κόλιανδρο
- 40 γρ. Καλαμπόκι, προβρασμένο
- 40 γρ. Κόκκινα φασόλια, προβρασμένα
Για το ντιπ γιαουρτιού
- 120 γρ. Τσένταρ τριμμένο
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 100 γρ. Γιαούρτι στραγγιστό
- 1/2 Λάιμ (χυμός και ξύσμα)
- 1/6 ματσάκι
- Φρέσκο σχοινόπρασο
- 1 Ώριμο αβοκάντο
- 1/2 Πιπεριά τσίλι Αλάτι
Εκτέλεση:
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά.
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο, τα προσθέτουμε στο τηγάνι, ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και σοτάρουμε για 2 λεπτά.
- Προσθέτουμε τον κιμά, τον “σπάμε” με την κουτάλα σε μικρά κομμάτια και τον σοτάρουμε, μέχρι να πάρει χρώμα, χωρίς να τον ανακατεύουμε πολύ, για 4 λεπτά.
- Ψιλοκόβουμε την πιπεριά Φλωρίνης μαζί με την πιπεριά κέρατο και τις ρίχνουμε στο τηγάνι. Ανακατεύουμε και σοτάρουμε για ακόμα 1 λεπτό.
- Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, ανακατεύουμε και τον τσιγαρίζουμε για 1 λεπτό.
- Προσθέτουμε το νερό, το κρεμμύδι σε σκόνη, το κύμινο, την πάπρικα, το πιπέρι καγιέν, αλάτι και λίγο τριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε. Χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και μαγειρεύουμε με κλειστό καπάκι για 10 λεπτά.
- Ξεσκεπάζουμε το τηγάνι και προσθέτουμε τα κόκκινα φασόλια, το καλαμπόκι, τη φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη μαζί με τον κόλιανδρο. Σβήνουμε τη φωτιά, ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά.
- Τοποθετούμε στον πάγκο τις 4 τορτίγιες ανοιχτές τη μία δίπλα στην άλλη.
- Απλώνουμε ισόποσα στο κέντρο τους τη μισή ποσότητα από το τριμμένο τυρί.
- Τοποθετούμε τον κιμά πάνω από το τυρί, ισόποσα σε όλες τις τορτίγιες και τον πιέζουμε λίγο, ώστε να μπορούμε να τις κλείσουμε πιο εύκολα.
- Πιάνουμε τη δεξιά και την αριστερή πλευρά της τορτίγιας και τις διπλώνουμε ταυτόχρονα προς τα μέσα και πάνω από τον κιμά. Στη συνέχεια, πιάνουμε με τους αντίχειρες την πλευρά της τορτίγιας που έχουμε μπροστά μας, την διπλώνουμε επάνω από τις άλλες δύο πλευρές και τυλίγουμε σε σφιχτό ρολό.
- Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και για τις υπόλοιπες τορτίγιες. • Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Τοποθετούμε μια-μια τις τορτίγιες στο λάδι, με την πλευρά που τις έχουμε κλείσει να πατάει στη βάση του τηγανιού και με μια τρυπητή κουτάλα τις πατάμε για λίγο από πάνω, ώστε να μην ανοίξουν.
- Τηγανίζουμε κάθε τορτίγια για 3 λεπτά.
- Μεταφέρουμε τις τορτίγιες με τρυπητή κουτάλα σε ένα σκεύος στο οποίο έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί. Για το ντιπ γιαουρτιού
- Κόβουμε το αβοκάντο στα δύο, αφαιρούμε το κουκούτσι και τον εξωτερικό του φλοιό με ένα μαχαίρι, το κόβουμε σε μικρά κομμάτια και το μεταφέρουμε στον κάδο του μπλέντερ.
- Προσθέτουμε το γιαούρτι, το ξύσμα μαζί με τον χυμό από το λάιμ, την πιπεριά τσίλι κομμένη σε κομμάτια και αλάτι.
- Χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθεί το αβοκάντο και να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας, για περίπου 1 1/2 λεπτό.
- Ανοίγουμε τον κάδο και αφαιρούμε τα μαχαίρια του μπλέντερ.
- Ψιλοκόβουμε το σχοινόπρασο στο ξύλο κοπής, το προσθέτουμε στον κάδο και ανακατεύουμε τα υλικά με ένα κουτάλι.
- Σερβίρουμε τα μπουρίτος με το ντιπ γιαουρτιού από δίπλα.
ΠΗΓΗ: STAR.GR