Υπέροχο μοσχαράκι κοκκινιστό με μελιτζάνες, μαγείρεψε σήμερα στο πλατό του Breakfast@star ο Σταύρος Βαρθαλίτης και μας έδειξε βήμα προς βήμα, πώς να πετύχουμε αυτή τη λαχταριστή συνταγή, ένα πραγματικά λαχταριστό γεύμα για όλη την οικογένεια.

ΔEITE TO BINTEO ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΣΤΟ STAR.GR

Υλικά

● 800 γρ. Μοσχάρι από ποντίκι

● 100 γρ. Ελαιόλαδο

● 40 γρ. Κορν φλάουρ

● 2 Σκελίδες σκόρδο

● 1 Κρεμμύδι μεγάλο

● 2-3 Μπαχάρια

● 1 Ξυλάκι κανέλας

● 1 κ.γ. Πάπρικα καπνιστή

● 1 κ.γ. Σουμάκ

● 1 κ.σ. Πελτέ ντομάτας

● 1 κ.γ. Ζάχαρη

● 120 γρ. Κρασί κόκκινο

● 400 γρ. Ντομάτα κονκασέ

● 1 λίτρο Νερό

● 2-3 κλωναράκια Φρέσκο θυμάρι ή ρίγανη

● Αλάτι

● Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

● Ελαιόλαδο

● 2 Μελιτζάνες φλάσκες

● 200 γρ. Φέτα για το σερβίρισμα

● 8 φέτες Ψωμί για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

● Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, σε δυνατή φωτιά.

● Κόβουμε το μοσχάρι σε μικρά κομμάτια (αν δεν το έχουμε ήδη πάρει κομμένο από τον χασάπη), προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, κορν φλάουρ και ανακατεύουμε, μέχρι να καλυφθούν με το κορν φλάουρ όλα τα κομμάτια του κρέατος.

● Προσθέτουμε το κρέας στην κατσαρόλα και σοτάρουμε, μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.

● Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε ελαιόλαδο, σε δυνατή φωτιά.

● Προσθέτουμε ψιλοκομμένα το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε.

● Προσθέτουμε την πάπρικα, την κανέλα, το σουμάκ, τα μπαχάρια, τον πελτέ και ανακατεύουμε.

● Προσθέτουμε τη ζάχαρη, σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί εντελώς προσθέτουμε την ντομάτα κονκασέ, το νερό και το φρέσκο θυμάρι.

● Μόλις πάρουν μια βράση τα λαχανικά με τη σάλτσα, μεταφέρουμε με μια τσιμπίδα το κρέας στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε.

● Κλείνουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε για 100 λεπτά.

● Κόβουμε τις μελιτζάνες σε μεγάλα κομμάτια και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.

● Προσθέτουμε στις μελιτζάνες μπόλικο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς και να πάρουν χρώμα.

● Τοποθετούμε στην κατσαρόλα με το κρέας τις μελιτζάνες και ανακατεύουμε μέσα στη σάλτσα. Καλύπτουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε για ακόμη 20 λεπτά.

● Προσθέτουμε στο τέλος αλάτι, πιπέρι και αφαιρούμε από τη φωτιά.

● Σερβίρουμε με μπόλικη φέτα και φρυγανισμένο ψωμάκι.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή Breakfast@star