Facebook Pixel Ανακοίνωση από ΕΣΗΕΑ για τον θάνατο δημοσιογράφων στη Μέση Ανατολή
Life
| 2023-10-17 10:41:00

Ανακοίνωση από ΕΣΗΕΑ για τον θάνατο δημοσιογράφων στη Μέση Ανατολή

Sportdog Team
Ανακοίνωση από ΕΣΗΕΑ για τον θάνατο δημοσιογράφων στη Μέση Ανατολή

Το Δ.Σ. εκφράζει τη βαθύτατη οδύνη του για το θάνατο των συναδέλφων στη Μέση Ανατολή-Επιστολή προς τον Γενικό Γραμματέα της ΔΟΔ για τις ενέργειές της προς τον ΟΗΕ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ απέστειλε σήμερα επιστολή προς τον Γενικό Γραμματέα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (ΔΟΔ) κ. Anthony Bellanger, χαιρετίζοντας τις ενέργειες της ΔΟΔ προς τους Διεθνείς Οργανισμούς με σκοπό την προστασία των δημοσιογράφων που καλύπτουν τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

«Προς τον Γενικό Γραμματέα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων κ. Anthony Bellanger Αξιότιμε κύριε Bellanger, Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ εκφράζει τη βαθύτατη οδύνη του για το θάνατο των συναδέλφων, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους καλύπτοντας το ρεπορτάζ για την πολεμική σύρραξη στη Μέση Ανατολή και θέλει να εκφράσει την αλληλεγγύη του στις οικογένειες των θυμάτων αλλά και στους Ισραηλινούς και τους Παλαιστινίους συναδέλφους που δοκιμάζονται. Ωστόσο, οφείλουμε να αναφέρουμε ότι όλες οι αποστολές στο πεδίο εργάζονται κάτω υπό δύσκολες συνθήκες. Ήδη, δημοσιογράφοι – μέλη της Ενώσεώς μας κινδύνευσαν σοβαρά και συνεχίζουν καθημερινά να κινδυνεύουν, εργαζόμενοι για την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση της κοινής γνώμης. Για το λόγο αυτό, το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ χαιρετίζει τις ενέργειες που έχει απευθύνει η ΔΟΔ προς τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, τον Γενικό Διευθυντή της UNESCO, το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ στη Γενεύη και τη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού, με στόχο την ασφάλεια και την προστασία των δημοσιογράφων. Θα είμαστε στη διάθεσή σας για ό,τι χρειαστεί.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο                                                                                                                          

Η Πρόεδρος 

Μαρία Θ. Αντωνιάδου

Ο Γενικός Γραμματέας 

Σταύρος Καπάκος»

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags