Πολύφερνη νύφη στον χώρο των μίντια αποτελεί μεγάλη και αξιόλογη εφημερίδα (και το ομώνυμο site της). Ανάμεσα στους επίδοξους αγοραστές της συμπεριλαμβάνονται και δύο Ελληνες επιχειρηματίες που επενδύουν και στον χώρο των ΜΜΕ.

Συγκεκριμένα την κυπριακή εφημερίδα «Φιλελεύθερος» βολιδοσκοπούν άνθρωποι της alter ego media του Βαγγέλη Μαρινάκη προκειμένου να αποκτήσει ο επιχειρηματίας και εφοπλιστής ισχυρό μιντιακό έρεισμα στο νησί της Κύπρου.

Πάντως ο Βαγγέλης Μαρινάκης βλέπει την Κύπρο πιο σφαιρικά, πιο ολιστικά με τρίπτυχη επιχειρηματική δραστηριότητα με μοτίβο ανάλογο με αυτό που υιοθετεί και στην Ελλάδα: business, football, media.

Για την ίδια εφημερίδα έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον και ο επιχειρηματίας και τέως πρόεδρος της ΑΕΚ Δημήτρης Μελισσανίδης.

Πηγή: zoornalistas.com

Το κανάλι του Δημήτρη Μελισσανίδη στην επίγεια τηλεόραση
 

Ο γνωστός επιχειρηματίας και πρώην πρόεδρος πλέον της ΑΕΚ Δημήτρης Μελισσανίδης ετοιμάζεται για την επόμενο του βήμα στα εγχώρια Μέσα Ενημέρωσης. Εδώ και καιρό ήταν γνωστή η πρόθεση του επιχειρηματία να μεταφέρει το διαδικτυακό «Naftemporiki TV» (εκπέμπει και μέσα από συνδρομητικές πλατφόρμες) και στην επίγεια τηλεόραση μέσω συχνότητας Περιφερειακού σταθμού της Αττικής.

Το θέμα πλέον έχει προχωρήσει και σύμφωνα με πληροφορίες ο Δημήτρης Μελισσανίδης έχει έρθει σε κατ’ αρχήν συμφωνία με ιδιοκτήτη Περιφερειακού σταθμού της Αττικής όσον αφορά το τίμημα και πλέον θα περάσουν στη διαδικασία του λογιστικού ελέγχου. (Due Diligence).

Πάντως νεότερες πληροφορίες αναφέρουν πως ίσως ο νέος τηλεοπτικός σταθμός που θα προκύψει ενδεχομένως να έχει άλλο όνομα, ενώ δεν αποκλείεται μελλοντικά να γίνει και κίνηση για την 7η «ορφανή» άδεια Σταθμού Πανελλήνιας Εμβέλειας. Τον οποίο βέβαια δεν χωρά αυτή τη στιγμή η αγορά με τα ισχύοντα δεδομένα.