Για δεύτερη χρονιά, μετά την πολύκροτη υπόθεση με τον Πέτρο Φιλιππίδη, η κωμική σειρά “50-50” επέστρεψε στους τηλεοπτικούς μας δέκτες σε επανάληψη. Μετά τις καταγγελίες για βιασμούς και απόπειρες βιασμών και την προφυλάκιση του ηθοποιού και σκηνοθέτη, τα κανάλια είχαν σταματήσει να παίζουν επαναλήψεις με τις σειρές στις οποίες συμμετείχε.

Το “50-50”, με πρωταγωνιστή τον πρωτόδικα καταδικασθέντα σε 8 χρόνια κάθειρξη για δύο απόπειρες βιασμού ηθοποιό, συμπεριλαμβάνεται στα “MEGA Classics” και προβάλλεται εκ νέου στις 23:10 το βράδυ, παρά τις αντιδράσεις που είχε προκαλέσει η τηλεοπτική επιστροφή του το καλοκαίρι του 2023.

Υπενθυμίζεται πως η επαναπροβολή της σειράς πέρσι είχε διχάσει το κοινό με τα σχόλια και τις αναρτήσεις στο Twitter να παίρνουν “φωτιά”. Πολλοί έγραφαν πως δεν άντεξαν να παρακολουθήσουν ούτε για λίγο τα επεισόδια παρόλο που πριν την υπόθεση Φιλιππίδη έβλεπαν στο “50-50” τη λάμψη ενός τηλεοπτικού διαμαντιού.

Σε δηλώσεις του στο ΟPEN, ο σκηνοθέτης της σειράς  Βασίλης Θωμόπουλος είχε σχολιάσει την επιστροφή του “50-50” πέρσι λέγοντας πως «δεν επικεντρώνω τη σειρά αυτή στον Πέτρο Φιλιππίδη. Σαφώς ήταν από τα πιο σημαντικά πρόσωπα της σειράς, αλλά υπήρχαν και άλλοι ηθοποιοί, οι οποίοι είχαν το δικαίωμα και τη χαρά να δουν μια εμβληματική σειρά να ξαναπαίζεται. Νομίζω ότι αυτή η απαγόρευση πάγωνε μια σπουδαία σειρά που πήγε καλά και ο κόσμος αγάπησε πάρα πολύ».

Παράλληλα, ο κ. Θομώπουλος είχε επισημάνει για τον Πέτρο Φιλιππίδη πως «δεν τον ξεπλένει από κάτι η επανάληψη του 50-50. Δεν θα σωθεί, ούτε θα ξεπουλήσει τη διάθεσή του. Δεν θα αγιοποιήσει τον Πέτρο η επανάληψη της σειράς».

Σοβαρή η κατάσταση του Πέτρου Φιλιππίδη - "Δεν μπορεί να φύγει από Αθήνα"

Για τις 11 Νοεμβρίου αναβλήθηκε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη για τις δυο απόπειρες βιασμού σε βάρος γυναικών συναδέλφων του, πράξεις για τις οποίες σε πρώτο βαθμό ο ηθοποιός είχε καταδικασθεί σε κάθειρξη 8 ετών με αναστολή.

Το δικαστήριο ανέβαλε την εκδίκαση της υπόθεσης, κάνοντας δεκτό σχετικό αίτημα των συνηγόρων του Πέτρου Φιλιππίδη, Μιχάλη Δημητρακόπουλου και Κίκης Πακιρτζίδου. Να γίνει δεκτό το αίτημα των δύο συνηγόρων του ηθοποιού για αναβολή είχε ζητήσει νωρίτερα και η εισαγγελέας της έδρας, επισημαίνοντας πως το κώλυμα που προέβαλαν οι δύο συνήγοροι (παράστασή τους σε άλλες δίκες στην επαρχία) είναι αιτιολογημένο. Αντίθετα, ο συνήγορος προς υποστήριξη της κατηγορίας, Χάρης Σαλούστρος, ζήτησε από το δικαστήριο να εξετάσει αίτημα διακοπής της δίκης και όχι αναβολής. «Θέλουμε να τελειώνουμε με τη δίκη, κάθε φορά αναβιώνουν τραύματα» σημείωσε ο συνήγορος για λογαριασμό της εντολέα του και παθούσας. Εν τέλει η δίκη αναβλήθηκε, και η απόφαση για αναβολή ελήφθη κατά πλειοψηφία.

Υπενθυμίζεται ότι σε πρώτο βαθμό ο Πέτρος Φιλιππίδης είχε κριθεί αθώος λόγω αμφιβολιών από την πρώτη και βαρύτερη κατηγορία του βιασμού κατ’ εξακολούθηση που αντιμετώπιζε, αλλά είχε κριθεί ένοχος για τις δυο απόπειρες βιασμού για τις οποίες τώρα θα δικαστεί ξανά.

Η απόφαση του πρωτόδικου δικαστηρίου είχε εκδοθεί τον Φεβρουάριο του 2023 και με αυτή είχε επιβληθεί κάθειρξη 8 ετών στον ηθοποίο για τις δυο πράξεις για τις οποίες κρίθηκε ένοχος. Το πρωτόδικο δικαστήριο είχε μάλιστα απορρίψει αίτημα του ηθοποιού για αναγνώριση δυο ελαφρυντικών αλλά του είχε χορηγήσει αναστολή στην έκτιση της ποινής του μέχρι την έφεση.

Δεν φεύγει από την Αθήνα ο Πέτρος Φιλιππίδης

Στα ρεπορτάζ που ακολούθησαν μεταφέρθηκαν οι πληροφορίες από τον Γιώργο Λιάγκα πως όλους αυτούς τους μήνες αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα υγείας, ενώ αυτός είναι και ο λόγος που το καλοκαίρι δεν θα φύγει μακριά από την Αθήνα!

 

Πέτρος Φιλιππίδης: Σοκάρει η καταγγελία για τον ηθοποιό - «Κυνηγούσε κορίτσια πιεστικά, θα τους εκδικηθεί όλους»

Πέτρος Φιλιππίδης: «Kυνηγούσε κορίτσια πιεστικά», είπε σήμερα, Παρασκευή (7/6) ο Ιάκωβος Μυλωνάς για τον δημοφιλή ηθοποιό, με αφορμή την αναβολή της δίκης του.

Μιλώντας στο «Πρωινό Σου Σου» ο ηθοποιός είπε ότι: «Εγώ πιστεύω ότι λάθη θα γίνουν, αλλά πρέπει να είσαι έτοιμος να τα μαζέψεις. Άλλο είναι να κάνεις λάθη και άλλο εγκληματικές ενέργειες», ενώ συμπλήρωσε πως «κυνηγούσε τα κορίτσια έντονα και πιεστικά, μου το έχουν πει κορίτσια, συνάδελφοι».

«Αυτά τα τέρατα, με τους βιασμούς και τις απόπειρες βιασμών, δεν είχα ιδέα ότι συμβαίνουν, ούτε ότι αυτός εμφανιζόταν στα παρασκήνια με έξω τα γεννητικά του όργανα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, ο Ιάκωβος Μυλωνάς εξήγησε τι εννοεί με την φράση: «κυνηγούσε πιεστικά τα κορίτσια», λέγοντας: «κυνηγούσε πιεστικά, πήγαινε και χτυπούσε τα κουδούνια τους».

Τι λέει ο Ιάκωβος Μυλωνάς για τις γυναίκες που κατηγορούν τον ηθοποιό

Σε ό,τι αφορά τις γυναίκες που κατηγορούν τον Πέτρο Φιλιππίδη τόνισε πως: «Η Λένα Δροσάκη και η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους περνάνε Γολγοθά. Η αναβολή της δίκης έγινε επίτηδες για να κουραστούν τα κορίτσια και να μην έχουν δύναμη να πολεμήσουν. Το όνομα του Πέτρου Φιλιππίδη δεν θα καθαρίσει, ο χώρος του θεάτρου δεν είναι φιλικά προσκείμενος».

Τέλος, ανέφερε ότι ο ηθοποιός πρέπει να μείνει μακριά από το θέατρο και ότι είναι δειλός για να επαναλάβει φερόμενες πράξεις που του αποδίδονται.

«Είναι δειλός, δεν θα το κάνει έξω. Θα χρησιμοποιήσει την εξουσία του για να το κάνει πάλι. Θα εκδικηθεί όλους αυτούς είπαν άσχημα λόγια για αυτόν», ανέφερε χαρακτηριστικά.