Τίτλοι τέλους (της καλοκαιρινής ανάπαυλας) και τίτλοι αρχής (της νέας τηλεοπτικής σεζόν). Οι πάντες έχουν επιστρέψει στα γραφεία τους. Αρκετές ενημερωτικές εκπομπές και προγράμματα της ΕΡΤ είναι ήδη στον «αέρα».

Όσον αφορά στην ιδιωτική τηλεόραση έχουμε ένα ακόμη κλισέ pre – opening σεζόν με χαμογελαστά ποσταρίσματα στα social media που βέβαια δεν εξυπηρετούν παρά μόνον την ανάγκη απόδειξης του τετριμμένου «είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα».

Στο παρασκήνιο υπάρχει ήδη μεγάλη πίεση και απαιτήσεις κυνηγώντας όλοι την εύνοια της Nielsen.

Τα πρώτα νούμερα τηλεθέασης

Αρκετές πρεμιέρες έγιναν τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου. Φυσικά ακόμη είναι πολύ νωρίς για να εξαχθούν έστω και προσωρινά συμπεράσματα. Συνήθως μια αρχική αποτίμηση γίνεται προς τα τέλη Οκτώβρη οπότε και στη συνέχεια οι ιθύνοντες σταθμών και εκπομπών προχωρούν στις πρώτες αλλαγές στο περιεχόμενο και τη δομή των εκπομπών.

Με το «δεξί» έγινε η πρεμιέρα της εκπομπής «Κοινωνία ώρα Mega». Η επιστροφή του Ιορδάνη Χασαπόπουλου και της Ανθής Βούλγαρη στην πρωινή ενημερωτική ζώνη του Mega σημείωσε 21,3% στο σύνολο και 24,4% στο δυναμικό κοινό 18 - 54.

Στον ΣΚΑΪ το ενημερωτικό πρωινό πρόγραμμα έχει ξεκινήσει από την προηγούμενη εβδομάδα (Δευτέρα 26 Αυγούστου). Η «Πρώτη Εικόνα» με Παυλόπουλο - Καρούση σημείωσε 10,1% στο σύνολο και 5,3% στο δυναμικό κοινό, το «Σήμερα» με Παυλόπουλο και Οικονόμου που ακολούθησε 20,1% στο σύνολο και 10,5% στο δυναμικό κοινό, οι «Αταίριαστοι» Κούτρας - Ντζούνος 26% στο σύνολο και 10,5% στο δυναμικό κοινό.

Η πρεμιέρα της Μαρίας Αναστασοπούλου και του Άρη Πορτοσάλτε με την εκπομπή «Live You» είχε μέσο μερίδιο τηλεθέασης στο σύνολο του κοινού 16,9% ενώ οριακά μονοψήφιο στο δυναμικό και συγκεκριμένα 9,4%. 12,7% ήταν το μερίδιο τηλεθέασης τoυ «Ώρα Ελλάδος» (Στάθης - Κολοκυθάς) στο Open στο σύνολο του κοινού και 8,7% στο δυναμικό κοινό 18 – 54.

Στην ΕΡΤ1 έγιναν αρκετές πρεμιέρες: Οι πολύ πρωινές ενημερωτικές «Συνδέσεις» με Βίδου - Παπαχλιμίντζο κατέγραψαν 14,2% στο σύνολο και 7,5% στο δυναμικό κοινό. Πιο κάτω κινήθηκε η πρεμιέρα του Φώτη Σεργουλόπουλου και της Τζένης Μελιτά με το τρίωρο πλέον «Πρωϊαν σε είδον» που σημείωσε 7% στο σύνολο αλλά και στο δυναμικό κοινό.

7,5% ήταν η τηλεθέαση της πρώτης για φέτος εκπομπής του «Στούντιο 4» με τους Ζαμπέτογλου - Αναγνωστόπουλο στο σύνολο και 7,6% στο δυναμικό κοινό.

Το «Switch» με τον Ευγενία Σαμαρά κατέγραψε χαμηλή τηλεθέαση και συγκεκριμένα 2,3% στο σύνολο και 2,4% στο δυναμικό κοινό. Τέλος ξεκίνησε τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου και το νέο scripted reality του ΜΑΚ ΤV «Δικαστικές υποθέσεις». Στην πρεμιέρα του κατέγραψε 3,6% στο σύνολο και 4,2% στο δυναμικό κοινό.