Facebook Pixel Ινδία: Tαχύτερα αναπτυσσόμενη οικονομία στον κόσμο
Life
| 2024-03-09 06:35:00

Tαχύτερα αναπτυσσόμενη οικονομία στον κόσμο η Ινδία!

του Γεωπόλδου
Tαχύτερα αναπτυσσόμενη οικονομία στον κόσμο η Ινδία!

Επέδειξε εντυπωσιακή ανάπτυξη 8,4% το τελευταίο τρίμηνο του 2023 σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Η Ινδία έχει ξεκινήσει μια στρατηγική πορεία για να ενισχύσει τα θεμελιώδη οικονομικά της. Οι αυξημένες κρατικές δαπάνες για έργα υποδομής και τα κίνητρα που στοχεύουν στην ενίσχυση του κατασκευαστικού τομέα, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών, των drones και των ημιαγωγών, έχουν τοποθετήσει την Ινδία ως έναν τρομερό ανταγωνιστή στην παγκόσμια αγορά.

Σε απόδειξη της ανθεκτικότητας και της αναπτυξιακής της τροχιάς, η Ινδία αναδείχθηκε και πάλι ως η ταχύτερα αναπτυσσόμενη μεγάλη οικονομία στον κόσμο, επιδεικνύοντας εντυπωσιακή ανάπτυξη 8,4% το τελευταίο τρίμηνο του 2023 σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Αυτή η οικονομική ισχύς τοποθετεί την Ινδία σε τροχιά να ξεπεράσει οικονομικούς ισχυρούς όπως η Ιαπωνία και η Γερμανία για να διεκδικήσει την πολυπόθητη θέση ως η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο τα επόμενα χρόνια.

Η κινητήρια δύναμη αυτής της αστρικής ανάπτυξης είναι ο μεταποιητικός τομέας της Ινδίας, ο οποίος επέδειξε ισχυρές επιδόσεις με ρυθμό επέκτασης 11,6% κατά την υπό εξέταση περίοδο. Επιπλέον, η ιδιωτική κατανάλωση, που συνεισφέρει σημαντικά στο ΑΕΠ της Ινδίας, παρουσίασε αξιοσημείωτη άνοδο 3,5%, υπογραμμίζοντας την ανθεκτικότητα της εγχώριας ζήτησης παρά τις προκλήσεις.

Το οικονομικό τοπίο της Ινδίας δεν στερήθηκε εμποδίων, καθώς παράγοντες όπως οι αυξημένες τιμές των τροφίμων, ιδιαίτερα για βασικά είδη όπως τα κρεμμύδια, επηρεάζουν τις καταναλωτικές δαπάνες. Σε απάντηση, η κυβέρνηση εφάρμοσε γρήγορα μέτρα για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού των τιμών των τροφίμων, ενισχύοντας έτσι την εμπιστοσύνη των καταναλωτών και τη δύναμη των δαπανών.

Η Ινδία έχει ξεκινήσει μια στρατηγική πορεία για να ενισχύσει τα θεμελιώδη οικονομικά της. Οι αυξημένες κρατικές δαπάνες για έργα υποδομής και τα κίνητρα που στοχεύουν στην ενίσχυση του κατασκευαστικού τομέα, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών, των drones και των ημιαγωγών, έχουν τοποθετήσει την Ινδία ως έναν τρομερό ανταγωνιστή στην παγκόσμια αγορά.

Σε μια πρόσφατη εξέλιξη που σηματοδοτεί τη δέσμευση της Ινδίας στην τεχνολογική πρόοδο, η κυβέρνηση ενέκρινε την κατασκευή τριών μονάδων ημιαγωγών αξίας 1,26 τρισεκατομμυρίων ρουπιών. Αυτή η μνημειώδης επένδυση, με αιχμή του δόρατος ομίλους όπως η Tata, υπογραμμίζει τη φιλοδοξία της Ινδίας να καθιερωθεί ως κόμβος τεχνολογίας και καινοτομίας αιχμής.

Ωστόσο, εν μέσω αυτών των οικονομικών θριάμβων, οι προκλήσεις εξακολουθούν να υφίστανται, ιδιαίτερα στον αγροτικό τομέα, ο οποίος παραμένει ζωτικής σημασίας συστατικό της οικονομίας της Ινδίας, συνεισφέροντας περίπου το 15% στο ΑΕΠ. Παρά τις συντονισμένες προσπάθειες, οι ασθενείς βροχοπτώσεις των μουσώνων έχουν δημιουργήσει σημαντικές προκλήσεις για τους αγρότες, οδηγώντας σε διαμαρτυρίες και εκκλήσεις για ελάχιστες τιμές των καλλιεργειών.

Κοιτάζοντας το μέλλον, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) προβλέπει ότι η οικονομία της Ινδίας θα αναπτυχθεί κατά 6,5% το 2024, ξεπερνώντας τον αναμενόμενο ρυθμό ανάπτυξης της Κίνας 4,6%. Καθώς η Κίνα αντιμετωπίζει μια σειρά από οικονομικές προκλήσεις, συμπεριλαμβανομένης της κρίσης στην αγορά ακινήτων και της υψηλής ανεργίας των νέων, η σταθερή αναπτυξιακή τροχιά της Ινδίας την τοποθετεί ως φάρο σταθερότητας και υπόσχεσης στο παγκόσμιο οικονομικό τοπίο.

ΠΗΓΗ: Infognomonpolitics.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags