Ο Σωκράτης Κόκκαλης θα αναλάβει στο νέο σχήμα καθήκοντα Προέδρου Δ.Σ. με Αντιπρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο τον κ. Ν. Μακρόπουλο με διατήρηση των εκτελεστικών αρμοδιοτήτων του. Πρόθεση δε της Εταιρείας είναι ο κ. Ν. Μακρόπουλος να προταθεί για την ανάληψη και της θέσης του μη εκτελεστικού Προέδρου στο Διοικητικό Συμβούλιο της «ΕΥΡΩΠΗ HOLDINGS Α.Ε.».

Την υπογραφή στις 29/05/2024 δεσμευτικού Μνημονίου Συμφωνίας – Πλαισίου για την εξαγορά της «Ευρώπη Ασφαλιστική» και εν συνεχεία της δημιουργίας ενός νέου εταιρικού σχήματος, υπό την επωνυμία «ΕΥΡΩΠΗ HOLDINGS», μέσω της συνένωσή της με την εισηγμένη στο Χ.Α. Κλουκίνας Λάππας (ΚΛΜ) και την Intracom Properties, ανακοίνωσε  η Intracom Holdings.

Σύμφωνα με στελέχη της αγοράς, η  εξαγορά της Ευρώπη Ασφαλιστική έναντι 47 εκατ. ευρώ αλλάζει τα δεδομένα  στην ασφαλιστική αγορά καθώς η ΕΥΡΩΠΗ HOLDINGS θα δημιουργήσει ένα πλαίσιο συνεργιών στον κλάδο των ακινήτων, που έχει σημαντικά περιθώρια σε σχέση με την ανάπτυξη ασφαλιστικής παραγωγής. Μάλιστα η νέα εταρεία αναμένεται να ενισχυθεί με το χαρτοφυλάκιο ακινήτων των ΚΛΜ – Intracom Properties  αλλά και με νέα κεφάλαια  από επιφανείς επιχειρημαρτίες και σχήματα. Ήδη, βέβαια, η “Ευρώπη” έχει ένα  ισχυρό χαρτοφυλάκιο ασφάλισης ακινήτων και άρα η περαιτέρω ενίσχυσή του νέου σχήματος θα επέλθει από την αξιοποίηση των ακινήτων του ομίλου Intracom και των θυγατρικών της.

Eπιβεβαιώνει η εταιρεία

Να σημειωθεί ότι με ανακοίνωσή της η Intracom επιβεβαίωσε η εταιρεία με επιστολή της στο Χρηματιστήριο σημειώνοντας πως «η Εταιρεία βρισκόμενη σε σχετικές συζητήσεις με ασφαλιστική εταιρεία, τηρούσα τις προβλεπόμενες από την ισχύουσα νομοθεσία θα ενημερώσει το επενδυτικό κοινό μετά την ολοκλήρωση αυτών».

Η παλιά γνωριμία με τον Σωκράτη και η ατάκα Μακρόπουλου

-«Γνωρίζω τον Σωκράτη Κόκκαλη από πολύ παλιά και από άλλα μετερίζια. Τότε βέβαια δεν είχαμε άσπρα μαλλιά. Η γνωριμία μας βοήθησε σημαντικά για να γίνει αυτή η συμφωνία». Ο Νίκος Μακρόπουλος, ιδιοκτήτης της Ευρώπη Ασφαλιστική, είπε πολλά από το βήμα της ΓΣ της Intracom για τη συμφωνία και δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τη σύζυγό και την κόρη του που άντεξαν τα εξοντωτικά ωράριά του για να πετύχει αυτά που πέτυχε, όπως είπε. Φυσικά το ερώτημα είναι, από ποια μετερίζια; Ο Σ. Κόκκαλης, που ρωτήθηκε χθες από τη στήλη, δεν έδωσε πολλές λεπτομέρειες, παρά μόνο ότι οι δυο τους γνωρίζονται από τα νεανικά τους χρόνια αλλά και κοινωνικά και ο ένας παρακολουθούσε την πορεία του άλλου. Υπάρχει, όμως από ό,τι φαίνεται και μια άλλη σύνδεση, ποδοσφαιρική, καθώς ο πατέρας του Νίκου Μακρόπουλου, Αχιλλέας Μακρόπουλος, ήταν από τη δεκαετία του '70 παράγοντας του Παναθηναϊκού και είχε διατελέσει πρόεδρος την περίοδο 2011-2013 και αντιπρόεδρος στον σύλλογο επί προεδρίας του Απόστολου Νικολαΐδη. Ο δε Ν. Μακρόπουλος, ως γνωστόν, είχε και αυτός δραστηριοποιηθεί διοικητικά με το ποδόσφαιρο, οπότε οι δρόμοι τους με τον Σ. Κόκκαλη είχαν συναντηθεί πολλές φορές. Πάντως η ατάκα του Μακρόπουλου για τη συμμετοχή του ομίλου Intracom στο Project Voria στο Μαρούσι ήταν όλα τα λεφτά, αφού ο ιδιοκτήτης της Ευρώπης είπε «μόνο αυτό να μου δώσετε να ασφαλίσω, θα αυξηθεί η κερδοφορία μου 200%».

Πηγή: news247 και newmoney.gr