Ούτε δύο μήνες δεν έχουν περάσει από το εντυπωσιακό deal μεταξύ του Σωκράτη Κόκκαλη και του Νίκου Μακρόπουλου για την εξαγορά της «Ευρώπη Ασφαλιστική» από τον Όμιλο Intracom και ο πολύπειρος ασφαλιστής κάνει το επόμενο επιχειρηματικό βήμα του. Υπενθυμίζω ότι το δεσμευτικό μνημόνιο συμφωνίας-πλαισίου που υπεγράφη στις 29 Μαΐου μεταξύ της Intracom, της θυγατρικής της Intracom Properties και του Ν. Μακρόπουλου, μοναδικού μετόχου της «Ευρώπη Ασφαλιστική», προβλέπει την τμηματική απόκτηση (αρχικά ποσοστού 65% και μετέπειτα του υπολοίπου 35%) της ασφαλιστικής εταιρείας έναντι συνολικού τιμήματος 46,55 εκατ. ευρώ (30 εκατ. ευρώ για την αγορά του 65% και 16,55 εκατ. ευρώ για το υπόλοιπο 35%). Όπως έμαθα λοιπόν, στις 18 Ιουλίου, έγινε η σύσταση μιας νέας εταιρείας με την επωνυμία «KNL Investment Holdings», με αρχικό μετοχικό κεφάλαιο 350.000 ευρώ που διαιρείται σε 350.000 ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας ενός ευρώ εκάστη, το οποίο και κατέβαλε εξ ολοκλήρου σε μετρητά ο Νίκος Μακρόπουλος.

Ο ίδιος φυσικά είναι επικεφαλής (Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος) της εταιρείας ενώ στο τριμελές Διοικητικό Συμβούλιο συμμετέχουν ακόμη ως μέλη δύο συνεργάτες του από την «Ευρώπη», ο Αντιπρόεδρος της Ανδρέας Παπαστάμου και το μέλος του Δ.Σ. Νικόλαος Παπαχρονόπουλος. Τώρα, όσον αφορά τον σκοπό της εταιρείας, όπως καταλαβαίνετε, ως holding, τα… χωράει όλα. Έτσι, όπως αναφέρεται, ο σκοπός της είναι: - η ίδρυση ή και η απόκτηση μειοψηφικών ή πλειοψηφικών συμμετοχών στο εταιρικό ή μετοχικό κεφάλαιο, ημεδαπών ή αλλοδαπών, νομικών προσώπων, οποιασδήποτε νομικής μορφής, εισηγμένων στο Χρηματιστήριο ή μη στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, με οποιαδήποτε δραστηριότητα, -η διαχείριση και η εν γένει εκμετάλλευση κάθε είδους ακινήτων, στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, έναντι αμοιβής ή/και βάσει σύμβασης, ασκώντας κάθε είδους επιχείρηση, όπως ενδεικτικά επιχείρηση κατασκευής και εμπορίας ακινήτων με πώληση ή σύναψη συμβάσεων παραχώρησης με τρίτους ολόκληρων ακινήτων ή οριζοντίων ιδιοκτησιών για κάθε είδους χρήση, όπως για κατοικία, γραφεία, καταστήματα, γκαράζ, τουριστική επιχείρηση κ.λπ., -η συμμετοχή ή / και η εκμετάλλευση τουριστικών και ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, -η απόκτηση με οποιονδήποτε τρόπο, όπως ενδεικτικά: με αγορά, με αντιπαροχή, με πλειστηριασμό, με χρηματοδοτική μίσθωση - leasing, η εκποίηση, η εκμίσθωση, η υπεκμίσθωση, η μίσθωση, η ανοικοδόμηση και η ανακατασκευή ακινήτων κάθε είδους, στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, - η κατασκευή, επισκευή, ανακαίνιση, αναπαλαίωση, διακόσμηση, εμπορία, ανάπτυξη, διαχείριση και εκμετάλλευση (πώληση, εκμίσθωση κλπ.) κάθε είδους ακινήτων, ενδεικτικά κατοικιών, γραφείων, καταστημάτων κ.λπ., είτε για λογαριασμό της, σε ιδιόκτητα οικόπεδα είτε επί αλλότριων οικοπέδων με το σύστημα της αντιπαροχής, ή για λογαριασμό τρίτων, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Εγώ να προσθέσω ότι με βάση τη συμφωνία με την Intracom, Πρόεδρος του νέου Δ.Σ. της «Ευρώπη Ασφαλιστική», όταν ολοκληρωθεί η συμφωνία μέχρι το τέλος της χρονιάς, θα αναλάβει ο Σ. Κόκκαλης, με Αντιπρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο τον Ν. Μακρόπουλο (με διατήρηση των εκτελεστικών αρμοδιοτήτων του). Παράλληλα, όμως, και με τη ρευστότητα που διαθέτει πλέον, δείχνει αποφασισμένος να μπει δυναμικά και σε άλλα πεδία της αγοράς…

Πηγή: newmoney.gr