Facebook Pixel Πόσο σχέση έχει με τις κυρώσεις; Ξεκίνησε συναλλαγές με τρία νομίσματα το ρωσικό χρηματιστήριο
| 2022-06-26 00:29:00

Έχει σχέση με τις κυρώσεις; Ξεκίνησε συναλλαγές με τρία νομίσματα το ρωσικό χρηματιστήριο

του Γεωπόλδου
Έχει σχέση με τις κυρώσεις; Ξεκίνησε συναλλαγές με τρία νομίσματα το ρωσικό χρηματιστήριο

Τί θα γίνει από τις 27 Ιουνίου;

Το Χρηματιστήριο της Μόσχας θα ξεκινήσει τις συναλλαγές στο Αρμενικό ντραμ από τις 27 Ιουνίου

Στις 27 Ιουνίου, το Χρηματιστήριο της Μόσχας θα ξεκινήσει συναλλαγές στην αγορά συναλλάγματος με ουζμπεκικό σούμ, αρμενικό ντράμ και νοτιοαφρικανικό ραντ, όπως αυτό αναφέρεται από την εμπορική πλατφόρμα. «Στις 27 Ιουνίου 2022, οι συναλλαγές σε ουζμπεκικό σουμ, αρμενικό ντράμ και νοτιοαφρικανικό ραντ θα ξεκινήσουν στην αγορά συναλλάγματος του Χρηματιστηρίου της Μόσχας», αναφέρει η δήλωση. Τα νέα νομίσματα θα διευρύνουν τις συναλλαγματικές ευκαιρίες των πελατών», πρόσθεσαν.

Το χρηματιστήριο θα ανακοινώσει επιπλέον την έναρξη των συναλλαγών σε ζεύγη νομισμάτων dirham των ΗΑΕ – το ρωσικό ρούβλι (AED/RUB) και το δολάριο ΗΠΑ – dirham των ΗΑΕ (USD/AED). Νωρίτερα τον Ιούνιο, ο Αντρέι Σκαμπέλιν, διευθυντής του τμήματος συναλλαγματικών συναλλαγών του Χρηματιστηρίου της Μόσχας, δήλωσε σε συνέντευξη στην RIA Novosti ότι το Χρηματιστήριο της Μόσχας σκοπεύει να ξεκινήσει συναλλαγές στο αρμενικό ντράμ, το ουζμπεκικό σουμ και το εμιράτικο ντίρχαμ τους επόμενους μήνες. Σύμφωνα με τον ίδιο, το χρηματιστήριο βλέπει ενδιαφέρον για αυτά τα νομίσματα.

Ομιλία του Πασινιάν στη συνεδρίαση του Διακυβερνητικού Συμβουλίου της Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης

Η Ευρασιατική Οικονομική Ένωση (EAEU) εισέρχεται στο στάδιο της ανάκαμψής του δυναμικού ολοκλήρωσής της προς το συμφέρον της δημιουργίας ενός ενιαίου οικονομικού χώρου. Αυτό δήλωσε ο Πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν σε συνεδρίαση του Διακυβερνητικού Συμβουλίου της EAEU. Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι δυνατή η βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη των χωρών της ΕΑΕ, η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και η αποτελεσματική προώθηση των οικονομικών συμφερόντων τους στη διεθνή σκηνή.

Ο Πασινιάν επεσήμανε τον διάλογο για την εξάλειψη των υπάρχοντων εμποδίων στο αμοιβαίο εμπόριο.

“Η εμπειρία των τελευταίων ετών έχει δείξει ότι τα περισσότερα εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις είναι αποτέλεσμα της έλλειψης ενιαίων κανόνων λειτουργίας. «Μόνο η ετοιμότητα διαλόγου, και η διαφάνεια μπορούν να συμβάλουν στη διατήρηση θετικής δυναμικής σε αυτό το ζήτημα», ανέφερε.

Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας έδωσε επίσης ιδιαίτερη προσοχή στις σύγχρονες τεχνολογίες. «Χωρίς προηγμένα ψηφιακά εργαλεία, θα είναι δύσκολο να ανταγωνιστεί κανείς», ανέφερε.

Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι στο πλαίσιο των σύγχρονων οικονομικών προκλήσεων, η διασφάλιση της επισιτιστικής ασφάλειας των χωρών της ΕΑΕ παραμένει ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα.

«Σήμερα, για αντικειμενικούς λόγους, υπάρχουν περιορισμοί στην προμήθεια συγκεκριμένων τύπων γεωργικών προϊόντων στη αγροτική αγορά, οκάτι που μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τις βιώσιμες γεωργικές δραστηριότητες στις χώρες μας, και γενικά, στον εφοδιασμό τροφίμων της Ένωσης», είπε ο Πασινιάν.

Τα κράτη μέλη της Ένωσης θα πρέπει να αντιμετωπίσουν συλλογικά τους κινδύνους ελαχιστοποιώντας την πιθανότητα έλλειψης τροφίμων, ανέφερε.

Η Αρμενική Επιτροπή καταπολέμησης της διαφθοράς και το ομοσπονδιακό γραφείο ερευνών των ΗΠΑ υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας

Για την καθιέρωση των διμερών σχέσεων και την επέκταση της συνεργασίας μεταξύ της επιτροπής καταπολέμησης της διαφθοράς και των δομών εταίρων των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, καθώς και για την εξοικείωση με τις βέλτιστες πρακτικές των αμερικανών εταίρων στους τομείς της προκαταρκτικής έρευνας και των δραστηριοτήτων επιχειρησιακής αναζήτησης ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Καταπολέμησης της Διαφθοράς της Αρμενίας Musheg Babayan, από τις 12 έως τις 17 Ιουνίου 2022, σε επίσημη επίσκεψη, ήταν στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ Ουάσιγκτον. Σύμφωνα με την επιτροπή Καταπολέμησης της διαφθοράς της Αρμενίας, στο πλαίσιο της επίσκεψης, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με εκπροσώπους του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών των ΗΠΑ, του Γραφείου Ελέγχου και Συνεργασίας Ναρκωτικών, των υπηρεσιών επιβολής του νόμου του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, της Παγκόσμιας Υπηρεσίας Συντονισμού κατά της Διαφθοράς και άλλων δομών.

Συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τη μεθοδολογία που αφορούν την εξέταση υποθέσεων εγκλημάτων διαφθοράς, συμπεριλαμβανομένης της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, του παράνομου εμπλουτισμού. Παρουσιάστηκαν οι κύριες προκλήσεις της διερεύνησης αυτών των αδικημάτων και τα παραδείγματα της χρήσης των εργαλείων που χρησιμοποιήθηκαν για την αντιμετώπισή τους και των καινοτόμων προσεγγίσεων που χρησιμοποιήθηκαν στο πλαίσιο των μέτρων επιχειρησιακής αναζήτησης.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο αναπληρωτής πρόεδρος της επιτροπής καταπολέμησης της διαφθοράς της Αρμενίας συναντήθηκε επίσης με τον έκτακτο και πληρεξούσιο πρέσβη της Δημοκρατίας της Αρμενίας στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής Lilit Makunts.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, οι αμερικανοί εταίροι τόνισαν ότι θεωρούν επιτυχή τη σύσταση της Επιτροπής Καταπολέμησης της διαφθοράς και τη συνεργασία με αυτήν στο πλαίσιο του στρατηγικού διαλόγου Αρμενίας-ΗΠΑ και επιδιώκουν να διευρύνουν τις εταιρικές σχέσεις με την επιτροπή.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της Επιτροπής Καταπολέμησης της Διαφθοράς και του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών των ΗΠΑ. Σκοπός της υπογραφής του μνημονίου είναι η διασφάλιση της άμεσης επικοινωνίας και ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ δύο δομών που επιτελούν παρόμοιες λειτουργίες, της συνεργασίας για την καταπολέμηση εγκλημάτων διεφθαρμένης φύσης, της οργάνωσης προγραμμάτων ανταλλαγών, μαθημάτων κατάρτισης και συζητήσεων εργασίας.

Μαζί με το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών των ΗΠΑ, το Γραφείο Επιβολής Ναρκωτικών και τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, μετά την τελική σύσταση του προσωπικού της επιτροπής, επετεύχθη συμφωνία περί τη διοργάνωση μαθημάτων επανεκπαίδευσης και εκπαιδευτικών επισκέψεων που θα αποσκοπούν στην ανάπτυξη των επαγγελματικών γνώσεων και των ικανοτήτων των εργαζομένων της επιτροπής καταπολέμησης της διαφθοράς και στη μελέτη της καλύτερης διεθνούς εμπειρίας.

Στο πλαίσιο το Φεστιβάλ Κινηματογράφου «Χρυσό Βερίκοκο» θα προβληθεί ταινία του Έλληνα σκηνοθέτη

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου «Χρυσό Βερίκοκο» -2022 θα παρουσιάσει ένα ειδικό πρόγραμμα ταινιών για τον 44ήμερο πόλεμο στο Αρτσάχ.

Ο καλλιτεχνικός σκηνοθέτης του φεστιβάλ κινηματογράφου Καρέν Αβετισιάν ανέφερε ότι μία από τις ταινίες για τον πόλεμο των 44 ημερών γυρίστηκε από τους Έλληνες, η άλλη από τους Αργεντινούς, η τρίτη από τους Αιγύπτιους. Η μια ταινία με αυτό το θέμα παρουσιάστηκε από σκηνοθέτες από την Αρμενία και το Αρτσάχ.

“Οι κατηγορίες ότι το φεστιβάλ αγνοεί το Αρτσάχ, αποφεύγει αυτό το θέμα υπό την επήρεια κάποιων δυνάμεων δεν είναι δικαιολογημένες. Στο πρόγραμμα του φεστιβάλ συμπεριλήφθηκαν επίσης άλλες ταινίες με οποιοδήποτε άλλο θέμα. Το «Χρυσό Βερίκοκο» δεν είναι εξαίρεση, όπως και το γεγονός ότι στο πλαίσιο του φεστιβάλ θίγεται το πιο σημαντικό θέμα για τη χώρα μας. Αυτές είναι οι στρατιωτικές και μεταπολεμικές περίοδοι. Επιπλέον, η τελευταία ταινία του 19ου Χρυσού Βερίκοκου είναι αρμενική αναφορά στον 44ήμερο πόλεμο”, τόνισε ο Αβετισιάν.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χρυσού Βερίκοκου -2022 θα διεξαχθεί από τις 10 έως τις 17 Ιουλίου. Σε αυτό θα συμμετάσχουν διάσημοι σκηνοθέτες από όλο τον κόσμο. Στο πλαίσιο του φεστιβάλ. θα προβληθούν περίπου 100 ταινίες.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags