Facebook Pixel Σωκράτης Κόκκαλης: Τεράστιο deal μετά την πώληση της Intrakat
| 2022-11-02 07:47:00

Νέο τεράστιο deal για Σωκράτη Κόκκαλη - Πουλάει το πιο διάσημο κτίριο της Αττικής - Τρελά λεφτά!

Sportdog Team
Νέο τεράστιο deal για Σωκράτη Κόκκαλη - Πουλάει το πιο διάσημο κτίριο της Αττικής - Τρελά λεφτά!

Ο πρώην ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού είναι ιδιαιτέρα δραστήριος επιχειρηματικά τα τελευταία 24ωρα και οι πληροφορίες αναφέρουν πως έκλεισε άλλη μία μεγάλη συμφωνία.

Σχεδιασμό για την αύξηση των θέσεων σε ρευστότητα, μέσα από περιορισμό του ρίσκου και κατοχύρωση κερδών σε ώριμες επενδύσεις φαίνεται ότι ακολουθεί ο Σωκράτης Κόκκαλης, καθώς μετασχηματίζει τον όμιλό και το επιχειρηματικό του από την ενεργό δράση στην παθητική παραγωγή εισοδήματος.

Τα ακίνητα της Intracom είναι ο επόμενος στόχος “αξιοποίησης” για τον Σωκράτη Κόκκαλη, μετά την πώληση της Intrakat και την οιονεί μεταβίβαση της Intralot.

Το Crisis Montior έχει εγκαίρως επισημάνει ότι οι κινήσεις στον όμιλο του Σωκράτη Κόκκαλη αποσκοπούν στην εκ βάθρων αναδιάρθρωση του χαρτοφυλακίου, από την ενεργό άσκηση επιχειρηματικής δραστηριότητας στην παθητική παραγωγή εισοδήματος.

Αυτά όμως έχουν κυκλοφορήσει εδώ και πολλές ημέρες. Ποια είναι η μεγάλη συμφωνία; Όπως υποστηρίζει η εφημερίδα «Παραπολιτικά», ο πρώην ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού αποφάσισε να πουλήσει το ποσοστό που διαθέτει στο Καζίνο της Πάρνηθας.

Οι γνωρίζοντες το παρασκήνιο έκαναν λόγο περί «τελειωμένου deal», προσθέτοντας ότι «μένουν κάποιες λεπτομέρειες για να ανακοινωθεί»!

Η μεγάλη επιστροφή του Σωκράτη Κόκκαλη - Τεράστιο deal - Τι ετοιμάζει με 300 εκατ. σε cash!

Εντύπωση προκάλεσε σε όσους ασχολούνται η μετοχή της Ιντρακόμ ΙΝΤΚΑ 0,60% 1,68  και η άνοδος της  κατά 3% στα 1,65 ευρώ. Συνολικά μέσα σε δυο ημέρες η μετοχή έχει κερδίσει περίπου 8%.

Θυμίζουμε ότι βασικός μέτοχος με ποσοστό 25,3% είναι ο Σωκράτης Κόκκαλης και με 8,73% ο Κωνσταντίνος Δημητριάδης.

Οι fun της μετοχής και ταυτόχρονα ειδικοί των αγορών όταν ερωτώνται σχετικά, είναι ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι με τις προοπτικές της εισηγμένης.

Και αυτό γιατί.

Όταν πουληθεί και η τελευταία συμμετοχή που είναι η Intracom Defense (EBITDA 2,7 εκατ. ευρώ το 2021 και 20 εκατ. ευρώ ταμείο) σε αποτίμηση (EV) περίπου 60 εκατ.  Ευρώ, τότε η INTRACOM  θα έχει στα ταμείο της  της περίπου 300 εκατ. ευρώ, απο 230 έως 240 εκατ. σήμερα.

Μάλιστα λέγεται στην αγορά ότι το deal έχει «κλείσει» και σε αυτόν τον λόγο οφείλεται η άνοδος της μετοχής.

Εάν προσθέσουμε και την αξία των ακίνητων που έχει στην κατοχή της μέσω της  Intradevelopment που αξίζουν 100 εκατ. ευρώ τότε θα μιλάμε για μια εταιρεία με αξία 400 εκατ. ευρώ.

Ενώ στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου αποτιμάται σε μόλις 138 εκατ. ευρώ.

Με μηδενικό δανεισμό και 20 υπάλληλους στο PAYROLL της εταιρείας.

Το μέγα ζήτημα τι θα κάνει τα χρήματα ο Σωκράτης Κόκκαλης.

ΝΑ τα μοιράσει ως μέρισμα, αποκλείεται.

Ποτέ δεν ήταν τόσο large με τους μικρομετόχους ο πρόεδρος της Intracom.

Άρα εκτιμάται ότι υπάρχουν 2 επιλογές:

Η λογική επιλογή είναι τα χρήματα αυτά να αξιοποιηθούν είτε με την αγορά πλοίων η ακίνητων η μείγμα τους.

Μικρό ποσό θα δοθεί ως επιστροφή κεφαλαίου όπως έγινε πρόσφατα.

Η δεύτερη πιο ακραία επιλογή είναι ο κ. Κόκκαλης να δίνει μικρά ποσά ως επιστροφή κεφαλαίου πχ των 20.000.000 ευρώ σπαστά.

Με τα χρήματα που θα παίρνει ο ίδιος από τις επιστροφές κεφαλαίου,  θα αγοράζει μετοχές της Intracom έτσι ώστε να ισχυροποιήσει το ποσοστό του και στην συνέχεια να μοιράσει ως επιστροφή κεφαλαίου τα υπόλοιπα χρήματα που έχει στο ταμείο του.

Το σενάριο αυτό συγκεντρώνει μικρές πιθανότητες.

Πηγή: mononews.gr

"Ιστορική" αγορά των ιδιοκτητών του Αστέρα Τρίπολης - Έκλεισε το deal με τον Σωκράτη Κόκκαλη

Σύμφωνα με δημοσίευμα στην ιστοσελίδα newmoney γράφτηκε πως ο ο Κόκκαλης πουλάει τον Flash στους μεγαλομετόχους της ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης! Μένει να δούμε και τις εξελίξεις, μιας και γενικότερα οι δύο πλευρές έχουν κάνει και άλλες συναλλαγές το τελευταίο διάστημα.

Για την ακρίβεια στο δημοσίευμα αναφέρεται πως:

"-Και κλείνω το κεφάλαιο των πειθαρχημένων τραπεζιτών με τις εξαντλητικές διαδικασίες και περνώ στην άγρια, ατίθαση και αδούλωτη ελληνική επιχειρηματικότητα με τους πλέον χαρακτηριστικούς εκπροσώπους της, τους Μπάκους. Σας έλεγα προσφάτως πως τα Μπακακάκια είναι hot μιντιακά και ήρθε η ώρα των αποδείξεων. Λοιπόν, μετά την αγορά του Action 24, έχουμε έργο Νο2, όπου οι Μπάκος – Καϋμενάκης αγοράζουν τον «Flash» που, έπειτα από πολλές περιπέτειες, είχε ξαναπεράσει εδώ και κάποια χρόνια στον Σ. Κόκκαλη.

Όμως, μην πάει ο νους σας στον ραδιοφωνικό σταθμό, καθώς πριν από λίγους μήνες είχε χάσει την άδειά του και με απόφαση του ΕΣΡ διαγράφηκε από τον πίνακα λειτουργούντων ραδιοφωνικών σταθμών. Υπάρχει βέβαια και το flash.gr, αλλά η κουβέντα γίνεται συνολικά για το όνομα «Flash», το οποίο πιστεύουν πως αν κι έχουν περάσει τα χρόνια, έχει μια κάποια δυναμική ως brand. Τώρα, θα μου πείτε, γιατί να αγοράσουν ιστορικό όνομα μεν, αλλά χωρίς ιδιαίτερη μιντιακή παρουσία; Τι να σας πω, ενδεχομένως αν και εφόσον κλείσει το deal κάτω από την ομπρέλα Flash να περάσουν όλα τα μιντιακά εγχειρήματα των νεόκοπων επενδυτών. Θα μπορούσε να είναι μια σκέψη."

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags