Αδιανόητη χαρακτήρισε την απόφαση της Ελλάδος, να στείλει ένα 24ωρο νωρίτερα, από τα άλλα κράτη της Ε.Ε. όπλα στην Ουκρανία που πολιορκείται από την Ουκρανία, ο πολιτικός επιστήμονας, διεθνολόγος, επικοινωνιολόγος Σταύρος Καλεντερίδης, που μίλησε στον Politica 89.8.

Όπως εξηγεί: «Η χώρα μας δεν είναι μια χώρα σαν την Ολλανδία, συνορεύουμε με την Τουρκία που προκαλεί, αλλά και με την Ρωσία. Η κίνηση του ΥΠΕΞ να στείλει όπλα στην Ουκρανία, είναι μια κίνηση που θέτει σε κίνδυνο τους Έλληνες ομογενείς, δεν χρειάζεται να παίξουμε τον ρόλο του “μπροστάρη”, ναι ανήκει στο ΝΑΤΟ, μπορεί να ακολουθήσει τις πολιτικές του, θα μπορούσαμε να περιμένουμε τις Ευρωπαϊκές πολιτικές να αποφασίσουν την αποστολή όπλων στην Ουκρανία κι όχι να προτάξουμε τα στήθη μας και να βιαστούμε να προβούμε σε μία τέτοια κίνηση. »

Ο κ. Καλεντερίδης, αναφέρθηκε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων Ρωσίας με Ουκρανία, που έχουν σκοπό να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη. Όπως εξηγεί: «Ο κ. Πούτιν κάνει μια ύστατη προσπάθεια να πείσει πως επιθυμεί τον διάλογο με τον κ. Ζελένσκι, ώστε να δείξει πως επιχείρησε να μιλήσει με την αντίπαλη χώρα κι αφού δεν τα βρεί με εκείνον κι αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις να κλιμακώσει τις στρατιωτικές του επιχειρήσεις. Η κυβέρνηση της Ουκρανίας είναι αναγκασμένη να προσέλθει στο τραπέζι του διαλόγου αφενός και αφετέρου επιθυμεί τον διάλογο προκειμένου να δείξει πως η Ρωσία δεν λυγίζει στις επιδιώξεις της, πράγμα που θα οδηγήσει την δύση να στηρίξει περαιτέρω την Ουκρανία με κυρώσεις και αποστολή οπλισμού. »

Ο κ. Καλεντερίδης, δεν δίστασε να απαντήσει και στο αν η εισβολή Πούτιν στην Ρωσία, ανοίγει τις ορέξεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την χώρα μας, σημειώνοντας πως: «Ανάλογα με το τι μέλλει γενέσθαι στην Ουκρανία, θα φανεί αν ανοίγουν οι ορέξεις του Ερντογάν να εισβάλλει στην χώρα μας, όπως ο Πούτιν που εισέβαλε στην Ουκρανία. »

Συντονιστείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube: