Το μπαράζ των τουρκικών παραβιάσεων στο Αιγαίο και την αντίδραση της Ελλάδας σχολίασε ο Σάββας Καλεντερίδης.

Μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του "Ionian Channel" ο γεωπολιτικός αναλυτής υποστήριξε γιατί πρέπει η Ελλάδα να λάβει σοβαρά υπόψιν το δόγμα της «Γαλάζιας Πατρίδας». "Να βρούμε λύση για να μη ζήσουμε εθνική τραγωδία!", είπε και πρόσθεσε: "Οι Τούρκοι γελάνε μαζί μας με τα διαβήματα και μας εμπαίζουν". Παράλληλα τόνισε, ότι δεν πρέπει να πετά ούτε τουρκική μπεκάτσα πάνω από το Αιγαίο.

Δείτε την παρέμβασή του:

Το ρεπορτάζ

Μπαράζ παραβιάσεων στο Αιγαίο υπήρξε τις τελευταίες ημέρες, τα οποία έθεσαν σε συναγερμό το ελληνικό επιτελείου. Όπως έχετε πληροφορηθή, τουρκικά μαχητικά προχώρησαν 168 παραβιάσεις με τις 41 εξ αυτών να είναι υπερπτήσεις πάνω από μεγάλα ελληνικά νησιά. Συγκεκριμένα τουρκικά F-16 πραγματοποίησαν υπερπτήσεις πάνω από τη Σύμη, Ρόδο, Σάμο, Λέρο, Κω, Στρογγύλη, Νίσυρο, Χάλκη.

Διαφορετικά ζεύγη τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών F-16 πραγματοποίησαν υπερπτήσεις και πάνω από τη Ρω, το Καστελλόριζο, τους Λειψούς, τους Αρκιούς, το Φαρμακονήσι, τους Φούρνους, τις Οινούσσες, το Αγαθονήσι και τη Σάμο. Συνολικά έγιναν υπερπτήσεις πάνω από 22 ελληνικά νησιά. Όπως σημειώνεται, όλες τις περιπτώσεις, τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από αντίστοιχα ελληνικά σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες κατά πάγια τακτική.