Την ομιλία του Έλληνα πρωθυπουργού από το βήμα του ΟΗΕ σχολίασε ο Σταύρος Καλεντερίδης, μιλώντας στην τηλεόραση της Ναυτεμπορικής.

«Πρέπει να καταρρίπτουμε εύστοχα τα τουρκικά επιχειρήματα. Να καταγγέλλουμε την ιμπεριαλιστική Τουρκία που έχει ποινικό μητρώο. Η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να αναδεικνύει όλα τα παραπτώματα της Τουρκίας απέναντι σε όλους τους λαούς που έχει εγκληματίσει. Θα δούμε και πάλι κλιμάκωση με την έξοδο του Αμπντούλ Χαμίτ Χαν στην Ανατολική Μεσόγειο.

Δεν γίνεται να αμυνόμαστε συνεχώς απέναντι στις επιθέσεις της Τουρκίας όσον αφορά τις μειονότητες. Η Τουρκία δεν έχει αποζημιώσει κανέναν για τα εγκλήματά της. Μην ξεχνάμε ότι φέτος συμπληρώθηκαν 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή. Η Τουρκία συνεχίζει τη γενοκτονία εις βάρος του Ελληνισμού, στην Κύπρο, αλλά και άλλων λαών, όπως των Κούρδων και των Αρμενίων. Είναι ιστορικό χρέος της Ελλάδας να αναδείξουμε τα εγκλήματα της Τουρκίας και να την καλέσουμε να δει την ιστορία της. Μόνο αν αναγνωρίσει τα εγκλήματά της θα εξασφαλίσουμε την ειρήνη στην περιοχή», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σταύρος Καλεντερίδης.