Έχουν... φουντώσει οι συζητήσεις για το αν ο Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ έπρεπε να ταφεί ως ιδιώτης ή αν θα ήταν σωστότερο η κηδεία να γίνει με τιμές αρχηγού κράτους. 

Μέσα στον χαμό της πολιτικής - κυρίως - αντιπαράθεσης χώρεσε ως διά μαγείας και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. 

Στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ ήταν καλεσμένοι οι βουλευτές της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Μαρκόπουλος και Χρήστος Σπίρτζης. 

Ο δημοσιογράφος Δημήτρης Οικονόμου, ο οποίος δεν έχει κρύψει την ενόχλησή του για το γεγονός ότι δεν θα αποδοθούν τιμές αρχηγού κράτους στον τέως, ρώτησε τον Σπίρτζη αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα αντιδρούσε σε περίπτωση που η απόφαση της κυβέρνησης χθες ήταν διαφορετική. 

«Πως θα μπορούσαμε να αποδώσουμε τιμές από τη στιγμή που δεν είχε καν την ελληνική ιθαγένεια; Του έχει αφαιρεθεί η ελληνική ιθαγένεια. Δεν ήταν καν Έλληνας, Γλύξμπουρκ λεγόταν. Δεν ξέρω αν το θυμάστε αυτό», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ για να πάρει τον λόγο ο Δημήτρης Μαρκόπουλος, ο οποίος εξέπληξε το πάνελ:

«Συμμετοχή στην ελληνική ιστορία δεν είχε; Για τον κάθε μετανάστη διεκδικείτε να δικαιώματά του. Είμαστε υπερήφανοι για τον Αντετοκούνμπο, ενώ έναν άνθρωπο που συμμετείχε στα ιστορικά δρώμενα της χώρας μας, με μία ευκολία τον πετάτε έτσι. Δεν κινδυνεύει η δημοκρατία μας. Γι αυτό τον άνθρωπο δεν υπάρχει ένα δικαίωμα;».