Facebook Pixel Ατακάρες Έλληνα πρέσβη για τους Κύπριους! Δεν είναι ιθαγενείς Ινδιάνοι αλλά Έλληνες (ΒΙΝΤΕΟ)
Life
| 2023-02-15 13:58:00

Ατακάρες Έλληνα πρέσβη για τους Κύπριους! Δεν είναι ιθαγενείς Ινδιάνοι αλλά Έλληνες (ΒΙΝΤΕΟ)

του Γεωπόλδου
Ατακάρες Έλληνα πρέσβη για τους Κύπριους! Δεν είναι ιθαγενείς Ινδιάνοι αλλά Έλληνες (ΒΙΝΤΕΟ)

Τόνισε τη σημασία η Ελλάδα να έχει στραμμένο το βλέμμα της προς τη μεγαλόνησο.

Συνέντευξη στον Σάββα Καλεντερίδη και την εκπομπή Geopolitics στην τηλεόραση της «Ναυτεμπορικής», παραχώρησε ο πρέσβης ε.τ. Γιώργος Αϋφαντής.

Ο πρέσβης ε.τ.αρχικά αναφέρθηκε στις Κυπριακές εκλογές, χαρακτήρισε παράλογη τη λύση για το Κυπριακό της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, επανέλαβε τα λόγια του εθνικού μας ποιητή, Γιώργου Σεφέρη, δηλαδή, αν χαθεί η Κύπρος χάνεται και η Ελλάδα και έστειλε το εξής μήνυμα: «Αυτοί που θα μπούνε μπροστά στις τουρκικές ερπύστριες δεν είναι ιθαγενείς Ινδιάνοι, είναι Έλληνες…».

Παράλληλα αναφέρθηκε στην προσπάθεια της Ουκρανίας για  προμήθεια μαχητικών από τη Δύση. «Ο Ζελένσκι λέει βάζουμε αίμα, βάλτε όπλα», ανέφερε και χαρακτήρισε άγριο ζώο τη Ρωσία. «Είναι πιασμένη στο δόκανο. Ιδανική ευκαιρία για τους δυτικούς να την τελειώσουν», σημείωσε.

Στη συνέχεια σχολίασε τη μετωπική σύγκρουση ΗΠΑ-Κίνας για το κατασκοπευτικό μπαλόνι. «Η Κίνα δεν θα κάνει το ίδιο λάθος με Πούτιν», είπε. Όσον αφορά την ασύλληπτη τραγωδία με τον σεισμό σε Τουρκία και Συρία τόνισε: «Αυξάνεται η πίεση στον Ερντογάν λίγους μήνες πριν τις εκλογές». 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags