Την απόφαση της ετερόκλητης συμμαχίας των 6 να κατέβει στις εκλογές της Τουρκίας με επικεφαλής υποψήφιο πρόεδρο τον Κεμάλ Κιλινστάρογλου έναντι του Ερντογάν, μετά την επιστροφή της Ακσενέρ ερμήνευσε ο Δημήτρης Σταθακόπουλος.

Ο Οθωμανολόγος, δρ, Παντείου Πανεπιστημίου και συνεργάτης του Εργαστηρίου Τουρκικών και Ευρασιατικών Μελετών ( ΕΤΕΜ ) του Παν.Πειραιά (ΠΑ.ΠΕΙ), μιλώντας στο Ράδιο 984, σημείωσε, ότι είναι απορίας άξιο πως στην Ελλάδα, υπάρχουν αναλυτές που προτιμούν στη θέση του προβλέψιμου Ερντογάν, την συμμαχία των 6 ,που είναι μία σκληρή εθνικιστική και ισλαμο-εθνικιστική ομάδα με ακόμη πιο προωθημένες αναθεωρητικές βλέψεις έναντι του Ελληνισμού, υπό το μανδύα μιας δήθεν δυτικόστροφης νοοτροπίας.

Ο κ. Σταθακόπουλος εκτιμά ότι με αντίπαλο τον Κιλιντσάρογλου , το κόμμα Ερντογάν μπορεί να ηττηθεί στις βουλευτικές εκλογές από την συμμαχία των 6, ο Ερντογάν όμως κατεβαίνει στις Προεδρικές εκλογές τουλάχιστον για να μην τις χάσει, αναλύοντας τα “παράθυρα” του Τουρκικού Συντάγματος και του Συνταγματικού δικαστηρίου.