Η Ινδία από το 2023 προεδρεύει της συνόδου των G20, που είναι μία σημαντική στιγμή για τη χώρα με πληθυσμό 140 εκατομμυρίων ανθρώπων. Γι’αυτό όπως δήλωσε την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023 η μόνιμος αντιπρόσωπος της  Ινδίας στα Ηνωμένα Έθνη, Ρουτσίρα Καμπότζ, «είναι μια αντανάκλαση της δύναμης του λαού», επαναλαμβάνοντας την τοποθέτηση του Ινδού πρωθυπουργού, Ναρέντρα Μόντι.

“Όπως είπε ο αξιότιμος πρωθυπουργός της Ινδίας, η προεδρία της Προεδρίας της G20 από την Ινδία είναι μια αντανάκλαση της δύναμης των 140 εκατομμυρίων Ινδών. Παίρνουμε τη G20 στο λαό της χώρας μας, την κάνουμε Λαϊκή G20”, δήλωσε ο Καμπότζ απευθυνόμενη στην άτυπη ενημέρωση του ΟΗΕ για τη συνάντηση των Υπουργών Οικονομικών της G20 και του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας και του Υπουργού Εξωτερικών.

Η Ινδή πρέσβειρα είπε ότι η Προεδρία της G20 της Ινδίας ξεκίνησε καλά. “Είχαμε αρκετές σημαντικές συναντήσεις, συμπεριλαμβανομένης της συνάντησης του Υπουργού Εξωτερικών και της συνάντησης των Υπουργών Οικονομικών και των Διοικητών των κεντρικών τραπεζών”, είπε.

Είπε ότι η Ινδία εμπλέκει τον ιδιωτικό τομέα, τα Πανεπιστήμια, την κοινωνία των πολιτών και τη νεολαία σε πρακτικές δραστηριότητες και αναδεικνύει νέες προοπτικές σε παγκόσμια ζητήματα.

Πρόσφατα, η Καμπότζ δήλωσε ότι η ηγεσία του πρωθυπουργού Μόντι έχει συμβάλει στην ανάδειξη της σημασίας της ισότητας των φύλων και της ενδυνάμωσης των γυναικών μέσω επιδραστικών εκστρατειών όπως η “Beti Bachao, Beti padao”.

“Οι αρχαίες πολιτισμικές αξίες και το πολιτιστικό ήθος της Ινδίας μας έχουν διδάξει να αναγνωρίζουμε την ισότητα των φύλων και την ενδυνάμωση των γυναικών ως έναν από τους βασικούς ενοικιαστές της κοινωνίας μας”, δήλωσε η μόνιμος εκπρόσωπος στον ΟΗΕ στο στην εκδήλωση CSW67* με τίτλο “Ένας κόσμος που θέλουμε εμείς οι γυναίκες και τα κορίτσια: η τεχνολογία επέτρεψε την κοινωνική και οικονομική πρόοδο”.

*Οι εκδηλώσεις CSW67 είναι ένα πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων που οργανώνονται εκτός του επίσημου προγράμματος της συνόδου των Ηνωμένων Εθνικών, το οποίο παρέχει την ευκαιρία στα κράτη μέλη, στις οντότητες του ΟΗΕ και στις ΜΚΟ να συζητήσουν θέματα της Επιτροπής και άλλα κρίσιμα ζητήματα ισότητας των φύλων.

“Ο πρωθυπουργός μας έχει συμβάλει στην ανάδειξη της σημασίας αυτών των δράσεων μέσω επιδραστικών εκστρατειών όπως “Beti Bachao”, “Beti padao”. Προγράμματα όπως η” Ψηφιακή Ινδία”, η πλατφόρμα “MyGov” έχουν γίνει εκπληκτικές ιστορίες επιτυχίας τα τελευταία εννέα χρόνια στη δημιουργία μιας ψηφιακά ενδυναμωμένης κοινωνίας και οικονομίας της γνώσης στην Ινδία”, δήλωσε επίσης η Καμπότζ στην εκδήλωση.

Η μόνιμη αντιπρόσωπος της Ινδίας στα Ηνωμένα Έθνη, πρόσθεσε επίσης, ότι η ινδική κυβέρνηση έχει επίσης λάβει πολλές ψηφιακές πρωτοβουλίες με επίκεντρο τον πολίτη με μεγαλύτερη εστίαση για να επιτρέψει την πρόσβαση των γυναικών στη χρηματοδότηση, την πίστωση, την τεχνολογία και την απασχόληση.

ΠΗΓΗ: infognomonpolitics.gr