«Έλαμψε» ο Νίκος Φαραντούρης στην εκπομπή Leaders στις 27.3.2023 με τον Ηλία Παπανικολάου! Ο Καθηγητής Ευρωπαϊκού Δικαίου και Δικαίου Ενέργειας του Πανεπιστημίου Πειραιά, Σύμβουλος του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και Υποψήφιος Βουλευτής Κεφαλληνίας και Ιθάκης ανέλυσε με ποιον τρόπο θα εξασφαλιστεί η ενεργειακή μας επάρκεια, πού θα πρέπει να επενδύσουμε, πώς θα μειωθεί το κόστος της ενέργειας αλλά και τι κρύβουν τα θαλάσσια οικόπεδα της χώρας μας.

Ο Ακαδημαϊκός ξεδίπλωσε τον τρόπο πάνω στον οποίο πρέπει να επενδύσουμε ως χώρα το ενεργειακό μας μέλλον. Παράλληλα δήλωσε υπέρμαχος των καθαρών μορφών ενέργειας, ωστόσο σημείωσε, ότι η μετάβαση από τον λιγνίτη στην πράσινη ενέργεια έγινε με ασύμφορο τρόπο.

«Αφήσαμε πίσω ένα εγχώριο, φθηνό καύσιμο για εισαγόμενο φυσικό αέριο», δήλωσε και πρόσθεσε με νόημα «Ενεργειακή εξάρτηση σημαίνει γενικότερη εξάρτηση».

Ο Φαραντούρης, ο οποίος ρωτήθηκε από τον Ηλία Παπανικολάου, για την ενασχόλησή του με την πολιτική, παρότι αποτελεί μεγάλο brand name ως καθηγητής. Η απάντησή του ήταν αφοπλιστική αλλά συνοδευόμενη με ψυχρή λογική. Ο κ. Φαραντούρης υποστήριξε, ότι όποιος δεν ασχολείται με την πολιτική, «πληρώνει το τίμημα του άρχεσθαι υπό αναξίων», μεταφέροντας τα λόγια του Δημόκριτου «Χαλεπόν άρχεσθαι υπό χερείονος», που σημαίνει «είναι σκληρό να σε εξουσιάζει κάποιος κατώτερος».

«Προτιμούμε να τσαλακωθούμε», ανέφερε ο Νίκος Φαραντούρης μιλώντας στους Leaders με τον Ηλία Παπανικολάου.

Τί εστί Leaders

Η εκπομπή Leaders ασχολείται με την έννοια της ηγεσίας και των στρατηγικών επιλογών σε όλο το φάσμα των πολιτικών, των κοινωνικών και των οικονομικών εξελίξεων. Προβάλλεται κάθε Δευτέρα στις 21:00 στο starX.gr και το κανάλι του Star Channel στο youtube.

Παρουσιάζει ο Hλίας Παπανικολάου.

Αρχισυνταξία: Άννα Σανοζίδου

Yπεύθυνος εκπομπής: Θοδωρής Ζαρμακούπης

 Τεχνικός Προϊστάμενος: Βασίλης Παπαϊωάννου

Οργάνωση Παραγωγής: Γαλάνης Μιχόπουλος