Τη δολοφονία του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ, Μιχάλη Κατσουρή, μετά από επεισόδια που προκάλεσαν χούλιγκανς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, το βράδυ της Δευτέρας 7 Αυγούστου 2023, στη Νέα Φιλαδέλφεια, σχολίασε ο Σάββας Καλεντερίδης.

Ο στρατηγικός αναλυτής ξέσπασε για την τραγωδία που συνέβη, για την οποία οι αρχές ήταν ενήμερες. «Έστειλε η Κροατία πληροφοριακό δελτίο με το οποίο προειδοποιούσε την Ελλάδα για την έλευση των χουλιγκάνων. Έρχονται εγκληματικά στοιχεία και τουλάχιστον τρία έγγραφα της διεύθυνσης Αθλητικής Βίας είχαν σταλθεί από την Κυριακή, είπε αρχικά για το θέμα και τόνισε:

«Από μακριά φώναζε το σκηνικό «έρχομαι – έρχομαι – έρχομαι».

Στη συνέχεια σχολίασε την απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Οικονόμου, με την καρατόμηση αστυνομικών διευθυντών. «Σκότωσαν το παιδί. 29 χρονών πήγε στον τάφο και οι δικοί του τον κλαίνε. Και τί απόφαση πήρε ο υπουργός; Άλλαξε από τη θέση τους εφτά διευθυντές της Τροχαίας. Μήπως έπρεπε να φύγει κάποιος άλλος; Μήπως υπάρχουν πολιτικές ευθύνες; Θα το φέρετε το παιδί πίσω; Δεν ντρέπεστε λίγο», είπε για το θέμα και κατέληξε:

«Με Σκέρτσους και Γεραπετρίτηδες και τα ορφανά του Σημίτη πάτε να κάνετε κυβέρνηση στην Ελλάδα. Μόνο τέτοια θα γίνονται. Τί να μετρήσουμε; Να πετάξουμε πάνω από την (καμμένη) Ρόδο; Να μετρήσουμε πόσοι μπαίνουν κάθε μέρα; Γιατί δεν βάζετε τάξη στο μεταναστευτικό; Μήπως μας περνάνε για… μπιμπ;».

Δείτε το βίντεο μετά το 18ο λεπτό: