Το Hindu Forum Canada απαιτεί δράση κατά του ηγέτη του κινήματος Χαλιστάν, Γκουρπατβάντ Σινγκ Πανούν, ο οποίος υποστήριξε ανοικτά τη Χαμάς και εξέπεμψε απειλές κατά των ινδικών προξενείων στα έθνη της G7, συμπεριλαμβανομένου του Καναδά.

Σύμφωνα με τη First Post, η ινδουιστική κοινότητα στον Καναδά «παρακάλεσε» με επιστολή του την κυβέρνηση Τριντό να αναλάβει άμεση δράση κατά του ηγέτη Χαλιστάν και να κλείσουν σπίτια τρομοκρατών στο Βανκούβερ, την Ουάσιγκτον, το Λονδίνο, τη Φρανκφούρτη και το Μιλάνο.

Το Ινδουιστικό Φόρουμ του Καναδά έχει σταθερά αλληλεγγύη προς το Ισραήλ καταδικάζοντας τις ενέργειες των τρομοκρατών της Χαμάς που ευθύνονται για την απώλεια αθώων ζωών. Η στάση τους ευθυγραμμίζεται με την παγκόσμια καταδίκη των τρομοκρατικών επιθέσεων, όπως απηχούν οι Καναδοί πολιτικοί ηγέτες σε όλα τα επίπεδα διακυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένου του πρωθυπουργού του Καναδά, ανέφερε.

Αυτή η συνεχιζόμενη κατάσταση υπογραμμίζει την ανάγκη για μια συνολική απάντηση για την αντιμετώπιση των ανησυχιών της ινδουιστικής κοινότητας και για να διασφαλιστεί ότι δεν θα γίνουν ανεκτές η διχαστική ρητορική και οι απειλές. Η επιστολή υπογραμμίζει επίσης το ευρύτερο ζήτημα της αντιμετώπισης της επιρροής του αποσχιστικού κινήματος Χαλιστάν και των επιπτώσεών τους σε διάφορες κοινότητες.