Παρουσία πλήθους επισήμων, εκπροσώπων της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας, διεξήχθη η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, στη Θεσσαλονίκη.

Όπως ήταν φυσικό, το «παρών» έδωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ενώ την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας.

Παρόντες στη μεγάλη παρέλαση της Θεσσαλονίκης ήταν και οι πρόεδροι του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, Στέφανος Κασσελάκης και Νίκος Ανδρουλάκης, με το κλίμα μεταξύ τους να είναι μάλλον… αμήχανο και «παγωμένο», τουλάχιστον στην αρχή. Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ καθόταν δεξιά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, στα αριστερά του αρχηγού του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. ΄

Ο πρόεδρος του ΣΎΡΙΖΑ δεν είχε αφήσει το πρόγραμμα της παρέλασης από τα χέρια του, ενώ σηκωνόταν συνέχεια και χειροκροτούσε. Μάλιστα, κάποια στιγμή είχε και εγκάρδιο χαιρετισμό με την βουλευτή του κόμματός του, Κατερίνα Νοτοπούλου, την οποία σύμφωνα με όσους ήταν κοντά συνεχάρη για του στυλ και το ντύσιμό της!

Δείτε τις φωτογραφίες:

Αποκάλυψη στον Ευαγγελάτο για Κασσελάκη μετά από ερώτηση για την "εξαφάνιση Τάιλερ - "Τέλος…" (Vid)

Αν και αρχικά οι πληροφορίες ήθελαν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να φοράει τα χακί τον Νοέμβριο, μετά το ταξίδι του στις ΗΠΑ, όλα δείχνουν πως τελικά ο Στέφανος Κασσελάκης θα κάνει το στρατιωτικό του μέσα στο 2024.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, ο Στέφανος Κασσελάκης τον Μάρτιο θα παρουσιαστεί στον Αυλώνα για να καταταγεί στην Β’ ΕΣΣΟ 2024.

Υπενθυμίζεται ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμπίπτει στις περιπτώσεις των Ελλήνων που έχουν ζήσει έντεκα συνεχόμενα χρόνια στο εξωτερικό. Σε αυτήν την περίπτωση, αν ο πολίτης έχει συμπληρώσει το 45ο έτος της ηλικίας του, τότε απαλλάσσεται από την υποχρέωση στράτευσης.

Εφόσον ο ίδιος είναι 35 ετών, δεν έχει συμπληρώσει το ηλικιακό όριο που προβλέπεται, το οποίο θα του επέτρεπε να πάρει απαλλαγή και έχει πλέον γυρίσει στην Ελλάδα, οπότε υποχρεούται να εκπληρώσει κανονικά τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις.

Από εκεί και πέρα, στην ερώτηση του Νίκου Ευάγγελατου για τους λόγους που… χάθηκε από τα φώτα ο σύζυγος του Κασσελάκη, Τάιλερ Μακμπέθ, ο ρεπόρτερ της εκπομπής αποκάλυψε πως πλέον υπάρχει απόφαση να μην ασχολείται κανείς ξανά με την προσωπική ζωή του προέδρου. Η μετακόμιση στο νέο σπίτι και ο στρατός θα είναι οι δύο τελευταίες ειδήσεις που θα αφορούν το lifestyle του Στέφανου. Τέλος!

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ:
 

 

Ασχημα νέα για Κασσελάκη - Αυτή είνα η κρυφή δημοσκόπηση για ΣΥΡΙΖΑ - Πίσω και από τον Κουτσούμπα

Την εβδομάδα που πέρασε είδαμε δυο δημοσκοπήσεις (Metron Analysis, GPO) με σχεδόν πανομοιότυπα αποτελέσματα για τις τάσεις της κοινής γνώμης, δηλαδή τη ΝΔ περίπου στα ίδια με τις εθνικές εκλογές του Ιουνίου, τον ΣΥΡΙΖΑ με τον νέο αρχηγό περί τις δυο μονάδες πιο κάτω και το ΠΑΣΟΚ με ελάχιστα κέρδη παρά την κάμψη της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Εως εδώ «καλά, τα ξέραμε», θα πείτε, «γιατί μας το λες;», μα γιατί το ρεπορτάζ έχει και συνέχεια πολύ πιο ενδιαφέρουσα.

Οπως είναι γνωστό λοιπόν, στο Μ.Μ. κάνουν κι εκεί έρευνες κοινής γνώμης και μάλιστα πιο σύνθετες και εξελιγμένες, με τη βοήθεια ξένων ειδικών που μετράνε και με τις δικές τους μεθόδους, focus groups και ερωτηματολόγια, για να αντιλαμβάνονται καλύτερα τάσεις και προοπτικές. Τα έκαναν λοιπόν… όλα αυτά και κατέληξαν μεν στα ίδια περίπου νούμερα με τις δυο εταιρείες δημοσκοπήσεων, δηλαδή τη ΝΔ περί το 38%-39%, τον ΣΥΡΙΖΑ γύρω στο 14,5%, το ΠΑΣΟΚ στο 13% και το ΚΚΕ στο 10% και κάτι ακόμα.  Αν συνεχιστεί αυτή η τάση έως τις Ευρωεκλογές, μπορεί να δούμε το ΚΚΕ δεύτερο κόμμα, το ΠΑΣΟΚ τρίτο και τον «θα είμαι ο επόμενος πρωθυπουργός» Stefanos τέταρτο και καταϊδρωμένο.

Το projection αυτό (τώρα, έτσι μου το είπαν από το Μ.Μ., έτσι το γράφω) προκύπτει και από την πολύ κακή εικόνα του νέου αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνδυασμό με τον άοσμο Νίκο του ΠΑΣΟΚ, αλλά και τον συμπαθή και χαλαρό Κουτσούμπα που κερδίζει σε δημοφιλία σχεδόν από όλους τους πολιτικούς χώρους. «Αν το ΚΚΕ παίξει και λίγο με τις υποψηφιότητες στις Ευρωεκλογές (θα γίνουν με σταυρό, ίσως κατατμημένη η Επικράτεια σε πέντε περιφέρειες) και βάλουν λίγο αλατοπίπερο στα ονόματα που θα επιλέξουν, μην αποκλείεις να πάμε στην πιο μεγάλη έκπληξη της γενιάς μας, αξιωματική αντιπολίτευση το ΚΚΕ».

Πηγή:  newmoney.gr