Facebook Pixel Αποκάλυψη! “Μοντέλο Εγκαθέτων Θράκης” και στις ΗΠΑ
Life
| 2023-11-21 05:34:00

Αποκάλυψη! “Μοντέλο Εγκαθέτων Θράκης” και στις ΗΠΑ

του Γεωπόλδου
Αποκάλυψη! “Μοντέλο Εγκαθέτων Θράκης” και στις ΗΠΑ

Ποιός χρηματοδότησε την εκλογική καμπάνια του δημάρχου Νέας Υόρκης, Έρικ Άνταμς;

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Μια ευρεία ομοσπονδιακή έρευνα για διαφθορά του δημάρχου Ερικ Ανταμς εξετάζει αν η εκστρατεία του συνωμότησε με μέλη της τουρκικής κυβέρνησης για να λάβει παράνομες δωρεές. Ο κ. Ανταμς, ένας Δημοκρατικός που βρίσκεται στο δεύτερο έτος της θητείας του, έχει μακροχρόνιους δεσμούς με την Τουρκία. Ο δήμαρχος έχει δηλώσει ότι συνάντησε τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όταν ήταν πρόεδρος του Μπρούκλιν και ότι έχει επισκεφθεί τη χώρα τουλάχιστον έξι φορές.

Τώρα οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς και το F.B.I. ερευνούν τις διασυνδέσεις του κ. Ανταμς με την Τουρκία, συμπεριλαμβανομένου του κατά πόσον πίεσε αξιωματούχους της πόλης να υπογράψουν για το νέο κτίριο του προξενείου της τουρκικής κυβέρνησης στο Μανχάταν και του ρόλου μιας κατασκευαστικής εταιρείας του Μπρούκλιν που ανήκει σε Τούρκους μετανάστες και οργάνωσε μια εκδήλωση για τη συγκέντρωση χρημάτων γι’ αυτόν.Η τουρκικής ιδιοκτησίας KSK Construction έχει δωρίσει χρήματα στην εκλογική του καμπάνια το 2021 και διοργάνωσε σχετικό event συγκεντρώνοντας 69.720 δολ. για τον Ανταμς.

Η εκστρατεία του Έρικ Άνταμς για τη δημαρχία του 2021 δέχτηκε δωρεές από τρία μέλη ενός ιδρύματος που ιδρύθηκε από τον Μπιλάλ Ερντογάν, γιο του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και του οποίου μέλη του διοικητικού συμβουλίου περιλαμβάνουν την κόρη του Ερντογάν, Εσρά Αλμπαϊράκ. Τα αρχεία της εκστρατείας δείχνουν ότι μεταξύ 2018 και 2021 η εκστρατεία Adams έλαβε 6.000 δολάρια από τρεις Αμερικανούς πολίτες που είναι μέλη του διοικητικού συμβουλίου του φιλανθρωπικού ιδρύματος Turken

Τον Ιούλιο του 2018, η εκστρατεία του Άνταμς για τη δημαρχία έλαβε επίσης συνεισφορές 12.600 δολαρίων από δύο μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Τουρκοαμερικανικής Διευθύνουσας Επιτροπής (TASC), μιας ομάδας υπεράσπισης που προηγουμένως συμπροέδρευε ένας συνεργάτης του πολιτικού κόμματος του Ερντογάν .

Ο κ. Ανταμς δήλωσε ότι είχε πάει στην Τουρκία “έξι ή επτά φορές” σε ραδιοφωνική συνέντευξη τον Φεβρουάριο. Τρία από αυτά τα ταξίδια έχουν αναφερθεί δημοσίως.

Τον Αύγουστο του 2015, το τουρκικό προξενείο στη Νέα Υόρκη προσκάλεσε τον κ. Ανταμς στην Τουρκία και κάλυψε μέρος του κόστους των αεροπορικών εισιτηρίων, του ξενοδοχείου και της χερσαίας μεταφοράς του, σύμφωνα με τα στοιχεία των οικονομικών.

Στην πραγματικότητα, έχει κάνει επανειλημμένα ταξίδια στην Τουρκία και δύο τουλάχιστον από αυτά πληρώθηκαν από τουρκικούς οργανισμούς, όπως το τουρκικό προξενείο (5.000 δολάρια για μεταφορά, διαμονή) και το πανεπιστήμιο Bahcesehir μαζί με την Turkish Airlines (14.000 δολ.). Το 2017, σε ένα από τα ταξίδια του, έδωσε συνέντευξη στην «Daily Sabah» και τους είπε ότι σχεδίαζε να αγοράσει και σπίτι στην Κωνσταντινούπολη.

Ως δήμαρχος, ο κ. Ανταμς έχει πραγματοποιήσει δύο εκδηλώσεις έπαρσης της σημαίας της Τουρκίας – στο πλαίσιο της συνήθειάς του να υψώνει τις σημαίες δεκάδων εθνών, κάτι που, όπως λέει, αποσκοπεί στο να τιμήσει τις κοινότητες των μεταναστών της Νέας Υόρκης.

Όλα τα παραπάνω αντανακλούν και την πραγματικότητα που επικρατεί στην Θράκη όπου το “μαύρο χρήμα” της παρακρατικής σέκτας του συστήματος Ερντογάν ρέει άφθονο και ανεξέλεγκτο.

ΠΗΓΗ: komotinipress.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags