Facebook Pixel Ο καθηγητής Μάζης δείχνει τη μεγάλη εικόνα! Ποιοί κρύβονται πίσω από την ανάφλεξη στην περιοχή μας
Life
| 2024-01-26 01:14:00

Ο καθηγητής Μάζης δείχνει τη μεγάλη εικόνα! Ποιοί κρύβονται πίσω από την ανάφλεξη στην περιοχή μας

του Γεωπόλδου
Ο καθηγητής Μάζης δείχνει τη μεγάλη εικόνα! Ποιοί κρύβονται πίσω από την ανάφλεξη στην περιοχή μας

Οι Χούθι στηρίζονται από το Ιράν, υπάρχουν όμως δυνάμεις που μέσα από την έκρηξη στη Μέση Ανατολή στέλνουν μηνύματα. Τελειώνετε...

Τη μεγάλη εικόνα για την ανάφλεξη που υπάρχει στην περιοχή μας ανέλυσε ο Ιωάννης Μάζης στην τηλεόραση της "Ναυτεμπορικής".

Είναι όμως αναγκαία μία μικρή ιστορική αναδρομή. Τα γεγονότα κορυφώθηκαν από τις 7 Οκτωβρίου με την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ, το οποίο εξαπέλυσε μία αντεπίθεση μέσω επιστράτευσης και σφυροκοπημάτων κατά της Γάζας, ενώ στη συνέχεια η ένταση γενικεύτηκε, προκαλώντας κινδύνους περιφερειακής σύγκρουσης. Οι αντάρτες Χούθι δημιούργησαν με τις επιθέσεις τους κρίση στην Ερυθρά Θάλασσα που έφερε την αντίδραση των δυτικών μέσω της προώθησης της επιχείρησης "Φύλακας Ευημερίας" στην οποία θα συμμετέχει και η Ελλάδα. Παράλληλα είχαμε χτυπήματα του ΙΣΙΣ στο Ιράν, του Ιράν σε συριακό έδαφος (σταθμός Μοσάντ), αλλά και επιθέσεις από το Πακιστάν σε ιρανικό έδαφος που έφερε νέα αντίδραση της Τεχεράνης.

Ο καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής Επιστήμης υποστηρίζει, ότι η όλη η ιστορία με την ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή, δείχνει, ότι το κλειδί της κρίσης βρίσκεται στο… Κίεβο. Πρόκειται για αντιπερισπασμός της Ρωσίας και άλλων φιλικών δυνάμεων όπως η Κίνα. Γιατί; Για να τελειώνει η υπόθεση της Ουκρανίας… Υπάρχει όμως η πιθανότητα να ανοίξουν και άλλα μέτωπα, κατά τον κ. Μάζη.

Δείτε την παρέμβασή του:

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags