Facebook Pixel Μήνυμα πρώην υπουργού! Ιστορική ευκαιρία για Ελλάδα
Life
| 2024-04-11 07:06:00

Μήνυμα πρώην υπουργού! Ιστορική ευκαιρία για Ελλάδα

του Γεωπόλδου
Μήνυμα πρώην υπουργού! Ιστορική ευκαιρία για Ελλάδα

Η χώρα μας μπορεί να πρωταγωνιστήσει στην ενέργεια.

Ο π. Υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής μιλάει στο newshub.gr για την κλιματική αλλαγή που ήδη έχει αλλάξει την καιρική ισορροπία στον κόσμο που έχει πλήξει και την χώρα μας. Επιβεβλημένη η ανάπτυξη- θωράκιση υποδομών για την συλλογή και της τελευταίας σταγόνας νερού, διαφορετικά το φαινόμενο της ξηρασίας θα ταλαιπωρεί ολοένα και περισσότερο και την Κρήτη, τονίζει ο κ. Μανιάτης.

Η «πράσινη» μετάβαση στην Ελλάδα βρίσκεται σε υψηλό βαθμό καθώς μεταξύ άλλων καλών πρακτικών, οι ηλιακοί θερμοσίφωνες, μια ελληνική τεχνολογία, προστατεύει το περιβάλλον και την οικονομία των νοικοκυριών. Για την εξόρυξη των υδρογονανθράκων από τις ελληνικές θαλάσσιες ζώνες αναφέρει ότι είναι λυπηρό που βρισκόμαστε τόσο πίσω από την εκμετάλλευση του φυσικού αερίου.

Η Κρήτη έχει πλούσια κοιτάσματα και πρέπει να επιταχύνουμε, η αξιοποίηση του φυσικού αερίου δίνει ιστορική ευκαιρία στην Ελλάδα να πρωταγωνιστήσει ενεργειακά για τα επόμενα τουλάχιστον 30 χρόνια. Η Ελλάδα με κλιματικό πατριωτισμό-τονίζει ο κ. Μανιάτης- μπορεί να είναι κυρίαρχη με «πράσινες» χρήσεις που θα προστατεύουν παράλληλα το περιβάλλον.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags