Πως η Τουρκία ξεπερνά, μέσω Ελλάδας, τις απαγορεύσεις εξαγωγών που επέβαλλε η ίδια στο Ισραήλ εξαιτίας του πολέμου στη Γάζα αποκαλύπτει ο δημοσιογράφος του Sportdog.gr, Χρήστος Κωνσταντινίδης, στην τελευταία για φέτος εκπομπή Leaders, την οποία παρουσιάζει ο διευθυντής σύνταξης του δελτίου ειδήσεων του STAR, Ηλίας Παπανικολάου.

H Άγκυρα είχε επιβάλλει τον περασμένο Μάιο απαγορεύσεις εξαγωγής τουρκικών προϊόντων στο Ισραήλ εξαιτίας του πολέμου στη Γάζα, μετά από πίεση που είχε το κυβερνόν κόμμα από την αντιπολίτευση, κυρίως όμως επειδή με αυτό το σύνθημα αύξησε τα ποσοστά του το Νέο Κόμμα Ευημερίας του Φατίχ Ερμπακάν, γιου του πολιτικού μέντορα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Νετζμετίν Ερμπακάν. Και όμως η Άγκυρα βρήκε τρόπο για να ξεπερνά τις απαγορεύσεις που η ίδια επέβαλλε στο Ισραήλ. Πως; Μέσω Ελλάδας! Σύμφωνα με το Middle East Eye, στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι τουρκικές εταιρείες χρησιμοποιούν ελληνικά λιμάνια για επανεξαγωγή αγαθών στο Ισραήλ μετά την απόφαση της Άγκυρας να σταματήσει το εμπόριο με το Τελ Αβίβ. Έτσι ο Ερντογάν έχει και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο. Δηλαδή σταμάτησε από τη μία τις απευθείας εξαγωγές στο Ισραήλ για να έχει ικανοποιημένο το εσωτερικό κοινό, από την άλλη όμως δεν χάνει τα έσοδα από τις εξαγωγές, χρησιμοποιώντας την Ελλάδα ως μεσάζοντα. Μάλιστα η Τουρκία βγαίνει επιπλέον κερδισμένη, γιατί όπως σημειώνεται στο ρεπορτάζ, η χώρα μας έχει φθηνότερες επιλογές επιστολής.

Δείτε την παρέμβαση στους Leaders:

@xristoskonstantinidis84 Πως η Τουρκία ξεπερνά μέσω Ελλάδας τις απαγορεύσεις εξαγωγών προς το Ισραήλ για να έχει ο Ερντογάν και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο - Παρέμβαση στην εκπομπή Leaders στις 25 Ιουνίου 2024 - Δείτε όλη την εκπομπή εδώ: https://youtu.be/iRbTDFA8Spw?si=thET8vFYwzXiBFsE

Τουρκία Ισραήλ LIFE Ελλάδα