Περίγελος έγινε ο Τζο Μπάιντεν στην επετειακή εκδήλωση για τα 75 χρόνια του ΝΑΤΟ, σύμφωνα με την Telegraph, εξαιτίας των νέων ολισθημάτων του

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, παρουσίασε τον Ζελένσκι ως «Πρόεδρο Πούτιν» και σε συνέντευξη Τύπου αποκάλεσε την Αντιπρόεδρο Καμάλα Χάρις ως Τραμπ. «Με τα ανόητα λάθη του στα ονόματα των στενότερων συμμάχων του, σχεδόν έκανε την Αμερική περίγελο στη διεθνή σκηνή. Τα σημερινά γεγονότα σχεδόν εγγυώνται ότι ακόμη περισσότεροι Δημοκρατικοί θα τερματίσουν την υποστήριξη τους», τόνισε η Telegraph.

Σύμφωνα με την Βρετανική εφημερίδα, το ειλικρινές ενδιαφέρον και ο θαυμασμός για τον Μπάιντεν στην αίθουσα συνόδου του ΝΑΤΟ μετατράπηκε απότομα σε φρίκη και έγινε περίγελος.

Ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν και ο γερμανός καγκελάριος έπρεπε να καλύψουν επειγόντως τα ολισθήματα του Μπάιντεν μπροστά στους δημοσιογράφους. Στην σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ ο Μπάιντεν έχασε μια κρίσιμη ευκαιρία να δείξει τον εαυτό του ως ισχυρό και σοβαρό πολιτικό στους ψηφοφόρους. «O Μπάιντεν έχει τελειώσει οι επόμενες μέρες θα είναι ζοφερές για αυτόν», κατέληξε ο δημοσιογράφος.

Νωρίτερα, οι New York Times, επικαλούμενοι πηγές κοντά στον Μπάιντεν, έγραψαν ότι η επιδείνωση της υγείας του προέδρου των ΗΠΑ έχει γίνει πιο συχνή τους τελευταίους μήνες και μετά την καταστροφική συζήτηση με τον Trumo, γίνεται όλο και πιο ανησυχητική.

Σύμφωνα με πηγές τους New York Times που επικοινώνησαν με τον Αμερικανό πρόεδρο τις τελευταίες εβδομάδες και μήνες, εμφανίστηκε «μπερδεμένος και έχανε το ειρμό της συζήτησης».

Επιπλέον, τέτοιες δυσάρεστες καταστάσεις είναι δύσκολο να προβλεφθούν, αλλά η πιθανότητα τους είναι μεγαλύτερη όταν μιλάει μπροστά σε μεγάλο ακροατήριο ή όταν είναι κουρασμένος.