Παρανοϊκές δηλώσεις είχαμε τις τελευταίες ώρες από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος απείλησε το Ισραήλ με πόλεμο. «Όπως μπήκαμε στο Καραμπάχ και τη Λιβύη, το ίδιο θα κάνουμε και στο Ισραήλ», διαμήνυσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προκαλώντας έντονες συζητήσεις και αντιδράσεις.

«Αγαπητοί αδελφοί, τίποτα από αυτά δεν πρέπει να μας ξεγελάει. Πρέπει να είμαστε πολύ δυνατοί ώστε το Ισραήλ να μην μπορεί να το κάνει αυτό στην Παλαιστίνη. Όπως μπήκαμε στο Καραμπάχ, όπως μπήκαμε στη Λιβύη, το ίδιο θα κάνουμε και σε αυτούς. Δεν υπάρχει τίποτα που δεν μπορούμε να μην κάνουμε. Απλά πρέπει να είμαστε δυνατοί για να μπορέσουμε να κάνουμε αυτά τα βήματα», είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χθες στη Ριζούντα, την πόλη καταγωγής του.

«Δεν υπάρχει τίποτα που δεν μπορούμε να μην κάνουμε. Απλά πρέπει να είμαστε δυνατοί για να μπορέσουμε να κάνουμε αυτά τα βήματα», πρόσθεσε.

Η απάντηση του Ισραήλ

Με τον Σαντάμ Χουσεΐν παρομοίασε τον Τούρκο πρόεδρο ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Ισραέλ Κατζ, απαντώντας στην απειλή του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πως η χώρα του μπορεί να «μπει» στο Ισραήλ, όπως έκανε «στο Ναγκόρνο Καραμπάχ και στη Λιβύη».

«Ο Ερντογάν ακολουθεί τα βήματα του Σαντάμ Χουσέιν κι απειλεί να επιτεθεί στο Ισραήλ. Ας θυμηθεί τι έγινε εκεί (σ.σ. στο Ιράκ) και πώς κατέληξε» το καθεστώς του Σαντάμ Χουσεΐν, ανέφερε ο κ. Κατζ με ανάρτησή του στην πλατφόρμα X.

Την σκυτάλη πήρε στη συνέχεια το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, το οποίο παρομοίασε τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου με τον Χίτλερ τονίζοντας πως εκείνοι που προσπαθούν να καταστρέψουν τους Παλαιστίνιους θα λογοδοτήσουν, όπως λογοδότησαν οι Ναζί. «Η ανθρωπότητα θα σταθεί στο πλευρό των Παλαιστινίων» πρόσθεσε το τουρκικό ΥΠΕΞ σε ανάρτησή του.