Τις απειλές Ερντογάν, ότι η Τουρκία θα μπει σε πόλεμο με το Ισραήλ, όπως μπήκε σε Καραμπάχ, Λιβή και Συρία, σχολίασε ο Ιωάννης Μπαλτζώης. Ο αντιστράτηγος ε.α.Ιωάννης Μπαλτζώης, ο οποίος είναι βαθύς γνώστης των ισραηλινών θεμάτων και της Μεσης Ανατολής, σχολίασε τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου.

Αρχικά θυμήθηκε μια δήλωση του ενεργειακού συμβούλιου του προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, Άμος Χόκσταϊν, ο οποίος είχε εκφράσει πριν μερικούς μήνες φόβους ενός γενικευμένου πολέμου στη Μέση Ανατολή και πλέον αποδεικνύεται προφητικός.

«Είμαστε κρίσιμη κατάσταση, αλλά εκτιμώ, ότι δεν έχουμε φτάσει ακόμα στο κόκκινο, αν και στο Ισραήλ έχει πάρει αποφάσεις το στρατιωτικό συμβούλιου για ενέργειες κατά της Χεζμπολάχ. Είδα μια απάντηση του Ισραήλ, ότι η απάντηση θα είναι αναλογική για το χτύπημα κατά των Δρούζων στα κατεχόμενα υψίπεδα του Γκολάν, στο χωριό Μαζντάλ Σαμς, όπου σκοτώθηκαν 12 παιδιά. Το Ισραήλ πολεμά σε τρεις πολέμους, στη Γάζα, στα Βόρεια με τη Χεζμπολάχ του Λιβάνου και στα νότια με τους Χούθι της Υεμένης», είπε ο Έλληνας στρατηγός και κατέληξε:

«Μακάρι η Τουρκία να στείλει στρατό στο Ισραήλ. Θα πάρει ένα τεράστιο και οδυνηρό μάθημα. Ο Ισραηλινός είναι από τους καλύτερους στρατούς του κόσμου. Η Τουρκία πρέπει κάποια στιγμή να πάρει το μάθημα, γιατί έχει μάθει να λειτουργεί αγνοώντας το Διεθνές Δίκαιο με τελευταίο παράδειγμα την ένταση στην Κάσο».

Δείτε την παρέμβασή του: