Σφοδρές απειλές κατά του Ισραήλ εκτόξευσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά την κορύφωση των συγκρούσεων με τη Χεζμπολάχ στο Λίβανο, μια κατάσταση που βγήκε εκτός ελέγχου με το ισλαμικό χτύπημα στο χωριό Μαζντάλ Σαμς που βρίσκεται στα κατεχόμενα υψίπεδα του Γκολάν, όπου σκοτώθηκαν 12 παιδιά. Σύμφωνα με τον Ιμπραήμ Καραγκιούλ, στην Τουρκία υπάρχει έντονη ανησυχία για ισραηλινή αντίδραση, μετά τη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, στην Τεχεράνη, αλλά και του στρατιωτικού διοικητή της Χεζμπολάχ Φουάντ Σουκρ. Ειδικά με τον πρώτο ο Ερντογάν είχε πολύ στενές φιλικές σχέσεις, τον φιλοξενούσε στην Τουρκία και του παρείχε προστασία, ενώ τον αποκαλούσε αδελφό του.

Ο Καραγκιούλ υπήρξε σύμβουλος του Ερντογάν και αρχισυντάκτης στην επικοινωνιακή ναυαρχία του Τούρκου προέδρου, την εφημερίδα «Γενί Σαφάκ». Σε πρόσφατη αρθρογραφία του υποστηρίζει, ότι η Τουρκία θα πρέπει να υιοθετήσει μια έκτακτη κατάσταση ασφαλείας για κάθε ενδεχόμενο.

«Το Ισραήλ θα δοκιμάσει αύριο στην Τουρκία αυτό που έκανε στο Ιράν σήμερα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Καραγκιούλ, μεταφέροντας τις έντονες ανησυχίες που επικρατούν για ένα ισραηλινό χτύπημα εντός τουρκικών συνόρων.