Συναγερμό έχει σημάνει η ξηρασία στην Ελλάδα, όπου από την λειψυδρία θα πούμε το νερό νεράκι. Το νερό στερεύει. Η ζέστη συνεχίζεται και τα καμπανάκια συναγερμού χτυπούν το ένα μετά το άλλο.

Σύμφωνα με δηλώσεις (ΕΡΤ) του καθηγητή Γεωλογίας και Φυσικών Καταστροφών, κ. Ευθύμη Λέκκα: Αν δεν βρέξει φέτος στο νησί «δε θα έχει νερό του χρόνου, με τεράστιες επιπτώσεις στον τουριστικό, κοινωνικό και αγροτικό τομέα». Οι επιπτώσεις της λειψυδρίας είναι ήδη ορατές για τους επαγγελματίες της περιοχής, με τους Αγροτικούς Συλλόγους του Αποκόρωνα Χανίων να αναφέρουν ότι «δεν καλύπτονται οι ανάγκες των κατοίκων σε νερό ύδρευσης και άρδευσης- όταν- οι πισίνες των μεγάλων ξενοδοχείων είναι γεμάτες».

Στην Χαλκιδική, φορείς και επιχειρηματίες χτυπούν καμπανάκι, καθώς τόσο η εστίαση όσο και οι ξενοδοχειακές μονάδες δυσκολεύονται να ανταποκριθουν στις απαιτήσεις της καλοκαιρινής περιόδου.

Ιστορική χαρακτηρίζουν Δημοτική Αρχή Μακρακώμης και κάτοικοι την έλλειψη νερού στη Δυτική Φθιώτιδα, αφού για πρώτη φορά βιώνουν τις συνέπειες της ανομβρίας το φετινό Καλοκαίρι. Τρανταχτό παράδειγμα ο Άγιος Γεώργιος Τυμφρηστού, όπου κάτοικοι και επισκέπτες ξέμειναν από νερό την εβδομάδα του 15Αύγουστου και οι υπάλληλοι του Δήμου προσπαθούσαν να δώσουν λύση με την υδροφόρα, αλλά και πάλι, αυτό δεν ήταν αρκετό. Δραματική έκκληση για λογική χρήση του νερού μόνο για ύδρευση, όταν αυτό επανέρχεται για λίγες ώρες, απευθύνει μέσα από το star o αντιδήμαρχος Μακρακώμης Παναγιώτης Κοντογεώργος.