Καμπάνια για τη χρήση κράνους ετοιμάζει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Πρόκειται για νέα μέτρα που τηρούνται και στην Ευρώπη, από τα οποία θα τιμωρούνται οι παραβάτες με αυστηρές ποινές, όπως τσουχτερά πρόστιμα και κατάσχεση μηχανών.

Όπως διαβάζουμε στον Βηματοδότη,  όταν στο Υπουργικό Συμβούλιο τον λόγο πήρε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, οι περισσότεροι υπουργοί σοκαρίστηκαν. Ο υπουργός παρουσίασε στοιχεία πόσοι νέοι χάνουν τη ζωή τους κάθε μήνα, κάθε χρόνο από τα μηχανάκια, επειδή δεν φορούν κράνος. Και άλλοι τόσοι μπορεί να μην χάνουν τη ζωή τους, αλλά τραυματίζονται και μπορεί ακόμα να αποκτήσουν κάποια αναπηρία. Το θέμα είναι εθνικό για να απασχολήσει και το Υπουργικό Συμβούλιο, τόσο που αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί ειδική κυβερνητική σύσκεψη για να ληφθούν πρόσθετα μέτρα.

Εκεί που όλοι απόρησαν ήταν όταν ο υπουργός αποκάλυψε ότι έως τώρα δεν προβλέπεται πρόστιμο για τη μη χρήση κράνους, αλλά μόνον αφαίρεσης αδείας. Στα νέα μέτρα που εξετάζονται, σύμφωνα με τις προτάσεις που έχουν κατατεθεί είναι η επιβολή προστίμου, αλλά και κατάσχεσης της μοτοσυκλέτας (μέτρο που ήδη εφαρμόζεται σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες). Επιπλέον το υπουργείο Προ-Πο θα αρχίσει ειδική καμπάνια για την χρήση κράνους.

Στην Αθήνα οι μοτοσικλετιστές φαίνεται πως συμμορφώθηκαν και σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο Υπουργικό Συμβούλιο εννέα στους δέκα χρησιμοποιούν κράνος. Όσο όμως απομακρύνονται από την Αθήνα τα πράγματα δυσκολεύουν. Υπάρχουν περιοχές (Δωδεκάνησα και σε άλλα νησιά) όπου το κράνος είναι σχεδόν ανύπαρκτο. Ειδικά για την Ρόδο βλέπεις μηχανάκια χωρίς κράνος να περνούν ακόμα και έξω από το αστυνομικό τμήμα.