Facebook Pixel Κριμαία: Επίσημα μέλος της Ρωσίας
Life
| 2014-03-21 16:28:00

Κριμαία: Επίσημα μέλος της Ρωσίας

Κριμαία: Επίσημα μέλος της Ρωσίας

Στην τελική κύρωση της συνθήκης προσάρτησης της Κριμαίας στη Ρωσία προχώρησε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, μετά την θετική ψήφο που έλαβε και από τα δύο σώματα του ρωσικού κοινοβουλίου.

Με την υπογραφή του Πούτιν ολοκληρώθηκε και τυπικά η προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία, παρά τις αντιδράσεις της Δύσης και τις κυρώσεις που έχει επιβάλει στη Μόσχα.

Σε μια τελετή που έγινε στο Κρεμλίνο και μεταδόθηκε ζωντανά από την κρατική τηλεόραση, ο Πούτιν έβαλε την τελική υπογραφή για την ενσωμάτωση της Κριμαίας στη Ρωσία και για την νομοθεσία που προβλέπει τη δημιουργία δύο νέων ρωσικών διοικητικών περιφερειών, της Κριμαίας και της Σεβαστούπολης.

Ο εκπρόσωπος του Βλαντιμίρ Πούτιν αναφερόμενος στις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία, τις χαρακτήρισε απαράδεκτες. Ωστόσο, είπε ότι η Μόσχα θέλει ακόμη να αναπτύξει συνεργασία με την ΕΕ και τις ΗΠΑ.

Τόνισε, ακόμη, ότι η Ρωσία θα απαντήσει και στον δεύτερο γύρο των κυρώσεων που επιβλήθηκαν από τις ΗΠΑ. "Απαντήσαμε στις πρώτες κυρώσεις. Τώρα θα αντιδράσουμε και στις δεύτερες. Δεν θα μείνουν χωρίς απάντηση", είπε.

Μιλώντας ενώπιον της άνω Βουλής, ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, τόνισε ότι οι προσπάθειες να απομονωθεί η Ρωσία είναι ένας αδιέξοδος δρόμος. Χαρακτήρισε τις διεθνείς κυρώσεις οι οποίες επιβλήθηκαν σε ρώσους αξιωματούχους και επιχειρηματίες λόγω της Κριμαίας "εντελώς παράνομες" και τόνισε ότι θα δημιουργήσουν τεχνητά εμπόδια στις σχέσεις της χώρας του με τη Δύση.

Πηγή: tovima.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags