Facebook Pixel Εξοπλισμοί: Καλύτερα στον κόσμο τα Bayraktar, λέει ο γαμπρός του Ερντογάν! Προειδοποίηση από Ρωσία
Life
| 2021-04-18 00:45:00

Καλύτερα στον κόσμο τα Bayraktar, λέει ο γαμπρός του Ερντογάν! Προειδοποίηση από Ρωσία

του Γεωπόλδου
Καλύτερα στον κόσμο τα Bayraktar, λέει ο γαμπρός του Ερντογάν! Προειδοποίηση από Ρωσία

Προσπάθεια να μετριάσει τον αρνητικό αντίκτυπο που προκάλεσε η απόφαση του Καναδά να περιορίσει τις εξαγωγές τεχνολογίας προς την Τουρκία.

Εξοπλισμοί: Λεπτομέρειες σχετικά με τα drones μετέφερε στον λογαριασμό του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ο Σελτζούκ Μπαϊρακτάρ.

Ο γαμπρός του Ερντογάν, το εργοστάσιο του οποίου φτιάχνει τουρκικά drones, τα γνωστά Bayraktar, ανήρτησε φωτογραφία στο προφίλ του, στην οποία απαρίθμησε εξαρτήματα των μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

"Ρομπότ αεροσκάφος που αποτελείται από περισσότερους από 40 υπολογιστές που σχεδιάστηκαν και κωδικοποιήθηκαν από Τούρκους μηχανικούς. Τα καλύτερα στον κόσμο στην κατηγορία του! Από τη γη μέχρι τον ουρανό», έγραψε μεταξύ άλλων ο Μπαϊρακτάρ, ο οποίος ισχυρίζεται, ότι το drone σχεδιάστηκε αποκλειστικά από Τούρκους μηχανικούς

Αυτό είναι δεδομένα μία προσπάθεια του Μπαϊρακτάρ να μετριάσει τον αρνητικό αντίκτυπο που προκάλεσε η απόφαση του Καναδά να περιορίσει τις εξαγωγές τεχνολογίας προς την Τουρκία. Με αυτήν την ανάρτηση ο γαμπρός του Ερντογάν θέλει να δείξει, ότι η απόφαση του Καναδά δεν πρόκειται να δημιουργήσει πρόβλημα στην παραγωγή των Bayraktar TB2 UAV, υποστηρίζοντας, ότι εξαρτήματα όπως οι κάμερες παράγονται ήδη στην Τουρκία.

Υπενθυμίζεται, ότι τον Οκτώβριο του 2020 η καναδική εταιρεία Bombardier ανακοίνωσε ότι αναστέλλει την προμήθεια κινητήρων για τα Bayraktar τα οποία χρησιμοποίησαν με επιτυχία οι αζέρικες δυνάμεις στο μέτωπο του Αρτσάχ. Γι'αυτό και στο Αζερμπαϊτζάν ο Σελτζούκ Μπαϊρακτάρ αναδείχτηκε εθνικός ήρωας, αφού η συμβολή των τουρκικών UAVs στην έκβαση του πολέμου υπέρ του Μπακού ήταν καθοριστική.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η Τουρκία προμηθεύει από το 2019 με Bayraktar την Ουκρανία άρα έχει ενεργό συμμετοχή στην ένταση που κλιμακώνεται διαρκώς με τη Ρωσία. Ο Ερντογάν έχει δηλώσει πως θα βοηθήσει την Ουκρανία, σε μία προσπάθεια να προσεγγίσει το ΝΑΤΟ και την Αμερική, αν και ειδικοί συμβουλεύουν τον Τούρκο πρόεδρο να κρατήσει αποστάσεις.

Γι'αυτό πριν μερικές ημέρες, όταν οι Ρώσοι άρχισαν να ενισχύουν με στρατεύματα τα σύνορα (ουκρανικές υπηρεσίες κάνουν λόγο για 90.000 στρατιώτες), ο Ερντογάν έκανε έκκληση για τον τερματισμό της κλιμάκωσης των εντάσεων στο Ντονμπάς, μετά τις συνομιλίες που είχε στις 10 Απριλίου στην Κωνσταντινούπολη με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντιμίρ Ζελένσκι, δηλώνοντας του, την ετοιμότητα της Τουρκίας να παρέχει την απαραίτητη υποστήριξη στην Ουκρανία.

Υπενθυμίζεται, ότι σύμφωνα με πηγές από τη Μέση Ανατολή, στην Ουκρανία έχουν σταλθεί μισθοφόροι που στηρίζονται από την Τουρκία, όπως συνέβη στη Λιβύη, αλλά και το Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Το πρόβλημα για τους Ρώσους είναι τα τουρκικά drones.

Οι S-300 δεν βλέπουν τα Bayraktar, όπως ανακάλυψαν οι Ρώσοι κατά τις επιχειρήσεις των τουρκικών drones στην Συρια και την Λιβύ. Γι'αυτό και ο Βλαντιμίρ Πούτιν, πήρε την απόφαση να επισπεύσει κατά τρία χρόνια την κατασκευή του ρωσικού κυνηγού drones, ο οποίος αρχικά είχε σχεδιαστεί να ολοκληρωθεί το 2024. Σύμφωνα με τη Hurriet, οι επιτυχίες των Τούρκων κατά των ρωσικών συστημάτων Tor-M2KM, S-300PS, 9K35, Arrow-10 και 9K33 Wasp,, οδήγησε τους Ρώσους να αλλάξουν το χρονοδιάγραμμα της κατασκευής του S-70 Hunter, το οποίο θα αναλάβει τον ρόλο του κυνηγού των τουρκικών Bayraktar TB2.

Η Ρωσία όμως τρέχει για να κερδίσει χρόνο. Γι'αυτό και στα μέσα Φεβρουαρίου του 2021 ο Ρώσος πρέσβης στην Τουρκία, Αλεξέι Γερχόφ, κάλεσε την Άγκυρα να μην κάνει το… λάθος να χρησιμοποιήσει τα Bayraktar στην Ουκρανία κατά των Ρώσων.

Το θέμα είναι τι θα κάνει η Ελλάδα για να αντιμετωπίσει αυτήν την τουρκική απειλή. Από το φθινόπωρο βρίσκονται στην Σκύρο δύο ισραηλινά  UAVs, τα ΗΕRON, τα οποία η χώρα μας νοικιάζει και θεωρούνται ιδανικά για την επιτήρηση των θαλασσίων και χερσαίων συνόρων μας

Η Ελλάδα πρόκειται να αποκτήσει αρκετά drones με ενοικίαση με το σύστημα του leasing θα κληθεί όμως να ενισχυθεί πιο δυναμικά για να αποκτήσει την ιδανική δύναμη αποτροπής απέναντι στη συγκεκριμένη τουρκική απειλή.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags