Facebook Pixel Sportdog.gr | Τα... έσπασαν οι Αρμένιοι! Έτσι στρίμωξαν την Τουρκία με τη Γενοκτονία – Ζήτημα εθνικής άμυνας για Ελλάδα
Life
| 2021-04-24 22:15:00

Τα... έσπασαν οι Αρμένιοι! Έτσι στρίμωξαν την Τουρκία με τη Γενοκτονία – Ζήτημα εθνικής άμυνας για Ελλάδα

του Γεωπόλδου
Τα... έσπασαν οι Αρμένιοι! Έτσι στρίμωξαν την Τουρκία με τη Γενοκτονία – Ζήτημα εθνικής άμυνας για Ελλάδα

Η στρατηγική των τεσσάρων «Τ» των Αρμενίων για την αναγνώριση της Γενοκτονίας.

Η 24 Απριλίου 2021 είναι ιστορική μέρα. Σύμφωνα με αναλυτές η αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τον Τζο Μπάιντεν ανήμερα της συμπλήρωσης 106 χρόνων από τα γεγονότα του 1915 είναι τεράστιας σημασίας! Στην ουσία οι Αμερικανοί στριμώχνουν την Τουρκία. Ειδικά η αναφορά του προέδρου των ΗΠΑ στην Κωνσταντινούπολη έχει και αυτό τη σημασία και τον συμβολισμό του.

Πως όμως κατάφεραν οι Αρμένιοι να φτάσουν σε αυτήν την τεράστια επιτυχία; Ποιό σχέδιο ακολούθησαν οι Αρμένιοι στον αγώνα τους, προκειμένου να δικαιώσουν τις ψυχές που χάθηκαν; Πώς οι Αρμένιοι κράτησαν άσβεστη τη μνήμη για το χαμό πάνω από 1 εκατομμύριων συμπατριωτών που ξεπάστρεψαν οι Τούρκοι

Βάσει εκτιμήσεων αρμόδιων υπηρεσιών του τουρκικού κράτους αλλά και κέντρων στρατηγικής ανάλυσης που δραστηριοποιούνται στη γείτονα χώρα, οι κύκλοι των Αρμενίων που ασχολούνται με το ζήτημα της αναγνώρισης της Γενοκτονίας έχουν υιοθετήσει και ακολουθούν τη στρατηγική των Τεσσάρων «Τ», η οποία είναι η εξής:

-Tanıtım/Ενημέρωση της διεθνούς κοινής γνώμης μέσω ένοπλης και πολιτικής προπαγάνδας.

-Tanınma/Αναγνώριση από τη διεθνή κοινότητα και στη συνέχεια αναγνώριση από την ίδια την Τουρκία.

-Tazminat/Αποζημιώσεις: Μετά την αναγνώριση της Γενοκτονίας από τη διεθνή κοινότητα και από την Τουρκία, η Αρμενία θα θέσει το ζήτημα της καταβολής αποζημιώσεων από πλευράς της Τουρκίας στους απογόνους των θυμάτων της Γενοκτονίας.

-Toprak/Εδαφικές διεκδικήσεις: Στην τελευταία φάση θα τεθεί ενώπιον της διεθνούς κοινότητας το ζήτημα εδαφικών παραχωρήσεων από πλευράς της Τουρκίας στους Αρμενίους.

Όπως αναφέρουν οι αναλυτές, αυτό το σχέδιο άρχισε να εφαρμόζεται από τα πρώτα χρόνια της Γενοκτονίας. Δηλαδή οι Αρμένιοι έβαλαν εθνικό σκοπό να δικαιωθούν και μάλιστα το έκαναν χωρίς αρκετά χρόνια να έχουν επίσημο αρμενικό κράτος.

Πρέπει και εμείς οι Έλληνες να παραδειγματιστούμε από τους Αρμενίους. Η Ελλάδα πρέπει να διεκδικήσει την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Ανατολής. Πόντιοι, Θράκες, Καππαδόκες, Σμυρνιοί πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους. Είναι επίσης ένα ζήτημα εθνικής άμυνας της πατρίδας μας. Αν ενισχύσουμε τον αγώνα είναι σαν να αναχαιτίζουνε την τουρκική επιθετικότητα χωρίς όπλα...

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags