Facebook Pixel Άκης Τσοχατζόπουλος: Έφυγε με τη στάμπα του ΠΑΟΚτσή! Έπαιξε μπάσκετ για τον Δικέφαλο – Τρελά λεφτά για διαρκείας
Life
| 2021-08-27 13:22:00

Με τη... στάμπα του ΠΑΟΚτζή έφυγε ο Άκης! Έπαιξε μπάσκετ για τον Δικέφαλο – Τρελά λεφτά για διαρκείας

του Λάζαρου Γεωργίδη
Με τη... στάμπα του ΠΑΟΚτζή έφυγε ο Άκης! Έπαιξε μπάσκετ για τον Δικέφαλο – Τρελά λεφτά για διαρκείας

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος έφυγε σε ηλικία 82 ετών. Εκτός από την πολιτική του καριέρα ήταν γνωστός ΠΑΟΚτσής. Μάλιστα υπήρξε αθλητής της καλαθοσφαίρισης της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

Άκης Τσοχατζόπουλος: Σε ηλικία 82 ετών έφυγε από τη ζωή ο Άκης Τσοχατζόπουλος. Σπούδασε πολιτικός μηχανικός, αλλά διακρίθηκε για την καριέρα του στην πολιτική, αφού υπήρξε για πολλά χρόνια βουλευτής και υπουργός του ΠΑΣΟΚ με συνεχείς παρουσίες σε κυβερνήσεις από το 1981 μέχρι και το 2004, ενώ το 1996 έθεσε υποψηφιότητα για τη θέση του πρωθυπουργού ύστερα από την παραίτηση του Ανδρέα Παπανδρέου.

Ο εκλιπών ήταν γνωστό, ότι έτρεφε παοκτσήδικα συναισθήματα. Μπορεί να γεννήθηκε στις 19 Δεκεμβρίου του 1939 στην Αθήνα αλλά μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη όπου μεταφέρθηκε η οικογένειά του το 1940. Η καταγωγή του πατέρα του, άλλωστε ήταν από την Κωνσταντινούπολη.

Μάλιστα κατά τη διάρκεια της εφηβείας του υπήρξε καλαθοσφαιριστής, αγωνιζόμενος για δύο χρόνια (1953 και 1954) στον ΠΑΟΚ στη θέση «3» (Σμολ φόργουορντ).

Καθόλη τη διάρκεια της ζωής του και της πολιτικής του σταδιοδρομίας ήταν πολύ κοντά στον ΠΑΟΚ με τον τρόπο του! Μάλιστα σε εποχές που η ομάδα είχε ανάγκη και χρειαζόταν οικονομική βοήθεια έβρισκε τρόπους για να τη στηρίξει.

Ήταν γνωστό άλλωστε ότι αγόραζε πολλά διαρκείας της ομάδας! Τον Σεπτέμβριο του 2012 προέκυψαν αποκαλύψεις, οι οποίες αφορούσαν την υπόθεσή του. Η ανακριτική έρευνα εντόπισε οικονομικά στοιχεία.

Σύμφωνα με αυτά, προέκυψε, ότι πλήρωσε 230.000 ευρώ για 1.150 εισιτήρια διαρκείας του ΠΑΟΚ.

Γενικότερα ο Άκης Τσοχατζόπουλος έφερε τη στάμπα του ΠΑΟΚτσή χωρίς να έχει ενεργό παραγοντικό ρόλο στην ομάδα.

Πάντως στο παρελθόν είχε θεαθεί στις εξέδρες του Καραϊσκάκη και παρακολούθησε αγώνα του Ολυμπιακού. Συγκεκριμένα τη σεζόν 2018-19 βρέθηκε στο φαληρικό γήπεδο και είδε την αναμέτρηση με τη Λουκέρνη για το Europa League.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags