Facebook Pixel Εθνική Άμυνα: Πολεμικό σκηνικό στο Αιγαίο!
Life
| 2021-09-26 17:07:00

Πολεμικό σκηνικό στο Αιγαίο! Οι Τούρκοι βγάζουν τις φρεγάτες - Αναβρασμός σε Ρόδο, Καστελόριζο, Κρήτη

Sportdog Team
Πολεμικό σκηνικό στο Αιγαίο! Οι Τούρκοι βγάζουν τις φρεγάτες - Αναβρασμός σε Ρόδο, Καστελόριζο, Κρήτη

Ανεβαίνει το θερμόμετρο ανάμεσα σε Αθήνα και Άγκυρα, με την Τουρκία να παρακολουθεί στενά την μεγαλύτερη άσκηση των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, "ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑΣ".

Εθνική Άμυνα: Πολεμικό σκηνικό στο Αιγαίο! Οι Τούρκοι βγάζουν τις φρεγάτες - Αναβρασμός σε Ρόδο, Καστελόριζο, Κρήτη​.

Αποφασισμένη να «τραβήξει το σχοινί» ακόμη περισσότερο δείχνει τα τελευταία 24ωρα η Άγκυρα την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η μεγαλύτερη άσκηση των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Με δύο πλέον ερευνητικά σκάφη στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου, την Τουρκική φρεγάτα να παραμένει ανατολικά της Κρήτης εκεί που συνεχίζει τις έρευνές του το Nautical Geo και την Τουρκική αεροπορία να προχωρά σε μπαράζ παραβιάσεων και προκαλεί ακόμα και μέσα στο Σαββατοκύριακο οι γείτονες δείχνουν ξεκάθαρη πρόθεση κλιμάκωσης.

Αν και είθισται όταν κάποια από τις δύο χώρες πραγματοποιεί μεγάλη στρατιωτική άσκηση η άλλη εκτός από την συνηθισμένη παρακολούθηση να αποφεύγει τις προκλητικές ενέργειες η Τουρκία παραβαίνει τις τελευταίες ημέρες και αυτόν τον άτυπο κανόνα. Και με κάθε μέσο είτε πρόκειται για μαχητικά είτε για πλωτά να δοκιμάζει την ψυχραιμία της Αθήνας και του Ελληνικού επιτελείου.

Την ώρα που το σύνολο του Στόλου βρίσκεται στο Αιγαίο, όλες οι Πολεμικές Μοίρες στελεχωμένες και σε απόλυτη εγρήγορση όπως και οι Μονάδες του Στρατού Ξηράς σε ολόκληρη την Επικράτεια οι γείτονες θέλουν να στείλουν το δικό τους μήνυμα ότι εισερχόμαστε σε περίοδο έντασης και εκ νέου αμφισβήτησης των Ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Newpost.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags